Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Η πύλη πρόσβασής σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Κύρια σημεία

EU Ukraine flags

Αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία

Η ΕΕ συνεχίζει σύσσωμη να εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία, μετά τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας. Η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και τον λαό της από κοινού με τους διεθνείς εταίρους της.
Next generation

NextGenerationEU

Ήρθε το NextGenerationEU. Δεν είναι απλά ένα σχέδιο ανάκαμψης. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να βγούμε από την πανδημία πιο δυνατοί, να μετασχηματίσουμε τις οικονομίες μας, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και θέσεις εργασίας για την Ευρώπη στην οποία θέλουμε να ζήσουμε.

Ανακαλύψτε την ΕΕ

Αρχές και αξίες

Οι κοινές αρχές και αξίες που αποτελούν τα θεμέλια της ζωής στην ΕΕ: ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και κράτος δικαίου, προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Προϋπολογισμός

Πώς χρηματοδοτείται και πώς δαπανάται ο προϋπολογισμός της ΕΕ, η διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ, οι τομείς δαπανών, ο έλεγχος των στοιχείων του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Επιτεύγματα

Ανακαλύψτε τι κάνει η ΕΕ για τους πολίτες της, πώς προστατεύει τα δικαιώματα, πώς προωθεί την ευημερία και προσπαθεί να κάνει τον κόσμο μας ασφαλέστερο.

Γωνιά μάθησης

Διδακτικό υλικό, παιχνίδια και άλλα πολλά σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δραστηριότητές της, για παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Κορυφαίες εκδόσεις

Γενικές πληροφορίες σε διάφορες μορφές σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δράση της, για κοινό άνω των 18 ετών.

Σχετικές ειδήσεις

Όλες οι σχετικές ειδήσεις είναι διαθέσιμες στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ μέσω αυτόματης μετάφρασης.

United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) meeting in Katowice, Poland / COP24
  • Press release

Deal on stronger press freedom and free speech protection

The EU has struck a deal on a law that would better protect journalists and human rights defenders against strategic lawsuits against public participation, or SLAPPs. These are increasingly being used to silence people who speak out on public interest issues.

Young people wearing the European Solidarity Corps (ESC) t-shirt
  • Press release

€145 million to boost to European volunteering activities in 2024

The European Solidarity Corps will get new funding worth €145 million in 2024. Thanks to this money, young people across the EU and beyond will be able to volunteer in projects on social inclusion, the green and digital transitions, democratic participation and health.

The use of Wi-Fi and roaming in train and metro stations, and in public spaces
  • News article

Improved rights for EU travellers

Passenger rights will be reinforced, thanks to new Commission proposals. The updates to existing travel legislation would reaffirm the right of passengers to get refunded within 14 days; give them more clarity on who will reimburse their airline tickets and access to better information.