Skip to main content
Site-ul oficial

al Uniunii Europene

Focus

În prim-plan

Măsurile UE de contracarare a crizei energetice

Ca răspuns la criza energetică, UE a reușit să găsească surse alternative de energie și și-a redus cererea. De asemenea, a luat măsuri pentru a ajuta cetățenii și întreprinderile.

REPowerEU

REPowerEU: o energie la prețuri accesibile, sigură și durabilă pentru Europa

NextGeneration EU

NextGenerationEU: nu doar un plan de redresare. O șansă unică în viață, aceea de a ieși din pandemie mai puternici, de a ne transforma economiile, de a crea oportunități și locuri de muncă în Europa pe care ne-o dorim.

Global Gateway

Strategia Uniunii Europene menită să dezvolte conexiuni durabile în întreaga lume.

Răspunsul comun al UE la COVID-19

Sinteza acțiunilor UE în contextul pandemiei de coronavirus: sprijin pentru cetățeni, întreprinderi și economie; furnizarea de echipamente medicale; susținerea cercetării.

Noutăți de la instituțiile și organismele UE

Conținutul secțiunii „Noutăți de la instituțiile și organismele UE” este disponibil în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE datorită motoarelor de traducere automată.

Aflați mai multe

Principii și valori

Principiile și valorile comune care stau la baza traiului în UE: libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept, promovarea păcii și a stabilității.

Prioritățile UE

Descoperiți prioritățile UE pentru perioada 2019-2024: promovarea unei Europe verzi, dezvoltarea bazei economice și protejarea cetățenilor și a libertăților acestora.

Buget

Cum este finanțat și cheltuit bugetul UE. Gestionarea fondurilor UE. Domenii de cheltuieli. Verificarea faptelor în raport cu bugetul UE.

Realizări

Aflați ce face UE pentru cetățeni, cum protejează drepturile, cum promovează prosperitatea și ce eforturi depune pentru a contribui la crearea unei lumi mai sigure.

Spațiul învățării

Materiale didactice, jocuri și multe alte informații despre Uniunea Europeană și activitățile sale, pentru copii, adolescenți, profesori și părinți.

Principalele publicații

Informații generale, în diferite formate, cu privire la Uniunea Europeană și la activitățile acesteia, destinate persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.