Skip to main content
Site-ul oficial

al Uniunii Europene

Focus

Illustration picture of a vaccine

UE împotriva COVID-19

UE mobilizează toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a ajuta statele membre să își coordoneze răspunsurile naționale. În același timp, furnizează informații obiective cu privire la răspândirea virusului, la modalitățile eficiente de a o limita și la măsurile luate pentru a repara pagubele economice și sociale provocate de pandemie.

De pe această pagină puteți accesa paginile web și resursele dedicate publicate de instituțiile și organismele UE, precum și de statele membre ale UE.

În prim-plan

Global Gateway

Strategia Uniunii Europene menită să dezvolte conexiuni durabile în întreaga lume.

NextGeneration EU

NextGenerationEU: nu doar un plan de redresare. O șansă unică în viață, aceea de a ieși din pandemie mai puternici, de a ne transforma economiile, de a crea oportunități și locuri de muncă în Europa pe care ne-o dorim.

Conferința privind viitorul Europei

Faceți-vă auziți și contribuiți la definirea viitorului nostru, al tuturor, într-o serie de dezbateri și discuții conduse chiar de cetățeni.

Pactul verde european

Europa vrea să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic, cu ajutorul unei economii moderne și eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Principii și valori

Principiile și valorile comune care stau la baza traiului în UE: libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept, promovarea păcii și a stabilității.

Prioritățile UE

Descoperiți prioritățile UE pentru perioada 2019-2024: promovarea unei Europe verzi, dezvoltarea bazei economice și protejarea cetățenilor și a libertăților acestora.

Buget

Cum este finanțat și cheltuit bugetul UE. Gestionarea fondurilor UE. Domenii de cheltuieli. Verificarea faptelor în raport cu bugetul UE.

Realizări

Aflați ce face UE pentru cetățeni, cum protejează drepturile, cum promovează prosperitatea și ce eforturi depune pentru a contribui la crearea unei lumi mai sigure.

Spațiul învățării

Materiale didactice, jocuri și multe alte informații despre Uniunea Europeană și activitățile sale, pentru copii, adolescenți, profesori și părinți.

Principalele publicații

Informații generale, în diferite formate, cu privire la Uniunea Europeană și la activitățile acesteia, destinate persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.