Skip to main content
Site-ul oficial

al Uniunii Europene

Focus

State of the Union logo
Starea Uniunii 2023

La 13 septembrie 2023, în discursul său privind starea Uniunii, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit despre problematicile importante cu care se confruntă europenii și a prezentat idei pentru soluționarea lor.

Conturarea viitorului nostru european

A pin symbolising solidarity with Ukraine
Solidaritatea UE cu Ucraina

UE este unită în solidaritatea sa cu Ucraina, în urma războiului de agresiune al Rusiei. Împreună cu partenerii săi internaționali, UE va continua să ofere sprijin Ucrainei și poporului său.

Solidaritatea UE cu Ucraina

În prim-plan

RePowerEU Plan

REPowerEU

REPowerEU: o energie la prețuri accesibile, sigură și durabilă pentru Europa
Next generation

NextGeneration EU

NextGenerationEU: nu doar un plan de redresare. O șansă unică în viață, aceea de a ieși din pandemie mai puternici, de a ne transforma economiile, de a crea oportunități și locuri de muncă în Europa pe care ne-o dorim.

Descoperiți UE

Principii și valori

Principiile și valorile comune care stau la baza traiului în UE: libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept, promovarea păcii și a stabilității.

Prioritățile Uniunii Europene (2019-2024)

Descoperiți prioritățile UE pentru perioada 2019-2024: promovarea unei Europe verzi, dezvoltarea bazei economice și protejarea cetățenilor și a libertăților acestora.

Buget

Cum este finanțat și cheltuit bugetul UE. Gestionarea fondurilor UE. Domenii de cheltuieli. Verificarea faptelor în raport cu bugetul UE.

Realizări

Aflați ce face UE pentru cetățeni, cum protejează drepturile, cum promovează prosperitatea și ce eforturi depune pentru a contribui la crearea unei lumi mai sigure.

Spațiul învățării

Materiale didactice, jocuri și multe alte informații despre Uniunea Europeană și activitățile sale, pentru copii, adolescenți, profesori și părinți.

Principalele publicații

Informații generale, în diferite formate, cu privire la Uniunea Europeană și la activitățile acesteia, destinate persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Știri

Toate știrile sunt disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE, prin traducere automată.

Soil health
  • Press release

Soil Deal for Europe: €90 million for 17 new projects to support healthy soils

The Commission will invest €90 million in 17 new research projects contributing to the EU Mission: ‘A Soil Deal for Europe'. These projects will work on restoring and protecting soil health for the sustainable production of healthy food, protecting biodiversity, and building climate resilience.

European Chips Act - Car sensor production site (Reutlingen, Germany)
  • Press release

European Chips Act enters into force today

The European Chips Act that enters into force today puts in place a comprehensive set of measures to ensure the European Union's security of supply, resilience and technological leadership in semiconductor technologies and applications.