Skip to main content
European Union
Site-ul oficial

al Uniunii Europene

Focus

În prim-plan

Starea Uniunii 2022.

Președinta von der Leyen va rosti discursul privind starea Uniunii în fața Parlamentului European, la 14 septembrie. Cu această ocazie, dna președintă va trece în revistă realizările de până acum ale Comisiei și își va prezenta viziunea pentru anul următor.

REPowerEU

REPowerEU: o energie la prețuri accesibile, sigură și durabilă pentru Europa

NextGeneration EU

NextGenerationEU: nu doar un plan de redresare. O șansă unică în viață, aceea de a ieși din pandemie mai puternici, de a ne transforma economiile, de a crea oportunități și locuri de muncă în Europa pe care ne-o dorim.

UE împotriva COVID-19

Sinteza acțiunilor UE în contextul pandemiei de coronavirus: sprijin pentru cetățeni, întreprinderi și economie, asigurarea echipamentelor medicale, susținerea cercetării

Anul european al tineretului

Un an dedicat tinerilor europeni, care le va oferi sprijin și ocazia de a se implica și de a-și face auzite opiniile.

Principii și valori

Principiile și valorile comune care stau la baza traiului în UE: libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept, promovarea păcii și a stabilității.

Prioritățile UE

Descoperiți prioritățile UE pentru perioada 2019-2024: promovarea unei Europe verzi, dezvoltarea bazei economice și protejarea cetățenilor și a libertăților acestora.

Buget

Cum este finanțat și cheltuit bugetul UE. Gestionarea fondurilor UE. Domenii de cheltuieli. Verificarea faptelor în raport cu bugetul UE.

Realizări

Aflați ce face UE pentru cetățeni, cum protejează drepturile, cum promovează prosperitatea și ce eforturi depune pentru a contribui la crearea unei lumi mai sigure.

Spațiul învățării

Materiale didactice, jocuri și multe alte informații despre Uniunea Europeană și activitățile sale, pentru copii, adolescenți, profesori și părinți.

Principalele publicații

Informații generale, în diferite formate, cu privire la Uniunea Europeană și la activitățile acesteia, destinate persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.