Skip to main content
Logo of European Training Foundation

Áttekintés

  • Szerep: az Európai Képzési Alapítvány a humántőke fejlesztését támogatja a szomszédos országokban.
  • Igazgató: Cesare Onestini
  • Alapítás éve: 1994
  • Alkalmazottak száma: 130
  • Székhely: Torino, Olaszország
  • Honlap: ETF

Az Európai Képzési Alapítvány az uniós külkapcsolatok keretében segíti a szomszédos országokat abban, hogy szakképzési és munkaerőpiaci rendszereik reformja révén kiaknázzák a humántőkében rejlő lehetőségeket.

Milyen feladatokat lát el az alapítvány?

Az Európai Képzési Alapítvány feladata, hogy 29 partnerországban támogassa a humántőke fejlesztését. Az alapítvány dél-kelet Európában és Törökországban, Kelet-Európában, a Földközi-térség déli és keleti részén, valamint Közép-Ázsiában fejti ki tevékenységét. Az alapítvány szakpolitikák és programok kidolgozását, végrehajtását és értékelését segíti elő annak érdekében, hogy:

  • teret nyerjen a társadalmi mobilitás és a társadalmi befogadás,
  • megújuljanak az oktatási és képzési rendszerek,
  • és e rendszerek minél jobban igazodjanak a munkaerőpiac szükségleteihez.

Arról van szó tehát, hogy az alapítvány a partnerországok minden olyan erőfeszítése mellé áll, amely hatékony és tényeken alapuló szakpolitikákat eredményez azáltal, hogy előmozdítja a polgári szerepvállalást és a jóllétet, valamint a tagállami és nemzetközi munkaerőpiaci igényekhez igazodva modernizálja a szakoktatási és szakképzési kínálatot.

Az alapítvány emellett az uniós külső támogatás célba juttatásában is segítségére van a partnerországoknak, azaz szakmai segítséget biztosít az uniós intézkedések kidolgozásához, végrehajtásához, nyomon követéséhez és értékeléséhez, valamint a szakpolitikai párbeszédhez.

Az alapítvány tevékenységeit a programozási dokumentum  ismerteti.

Kik látják hasznát az alapítvány tevékenységének?

A képzett munkavállalók nagyobb valószínűséggel találnak munkát hazájukban, így esetükben kisebb a veszélye a társadalmi kirekesztődésnek, a szegénységnek és az irreguláris migrációnak.

A partnerországok gazdagabbak és stabilabbak lesznek, tehát több kereskedelmi és beruházási lehetőséget fognak tudni nyújtani.

Az uniós országok képzett és reguláris munkaerőt toborozhatnak Európán kívülről azokon a szakterületeken, ahol a demográfiai változások miatt hiányoznak a megfelelő szakemberek.

Kapcsolódó weboldalak

Kiadványkatalógus

Live&Learn, az ETF magazinja

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Kapcsolat

Név
Európai Képzési Alapítvány (ETF)
Honlap
https://www.etf.europa.eu/hu/translated-content/documents/
Telefonszám
+39 011 630 22 22
Fax
+39 011 630 22 00
Postai cím
Villa Gualino, Viale Settimio Severo 65, 10133 Torino TO, Olaszország
Közösségi média