Preskoči na glavno vsebino

Skupni odziv EU na COVID-19

EU mobilizira vsa razpoložljiva sredstva, da bi državam članicam pomagala pri koordinaciji nacionalnega odziva, ter zagotavlja objektivne informacije o širjenju virusa, učinkovitih prijemih za njegovo zajezitev in ukrepih za odpravo gospodarske in družbene škode zaradi pandemije.

S te strani lahko dostopate do namenskih spletnih strani in virov institucij in organov EU ter držav članic EU.

Poudarki

 NextGenerationEU

NextGenerationEU

To je NextGenerationEU. To je več kot le načrt za okrevanje. To je enkratna priložnost, da po pandemiji postanemo še močnejši, preoblikujemo naša gospodarstva, ustvarimo priložnosti in nova delovna mesta za Evropo, v kakršni želimo živeti.
Recovery plan for Europe

Načrt okrevanja za Evropo

Voditelji EU so se uspešno dogovorili o načrtu okrevanja za Evropo. Približno 1 800 milijard evrov bo Evropo usmerilo v trajnostno in odporno okrevanje.
Coronavirus Response

Odziv na koronavirus

Ukrepi Evropske unije za zajezitev širjenja koronavirusa, podporo nacionalnim zdravstvenim sistemom in blažitev socialno-ekonomskih posledic pandemije.

Časovnica

Ukrepi EU

Evropska solidarnost na delu

Države, regije in državljani po vsej EU v času krize pomagajo sosedom. Primeri zgodb, ki so zgled evropske solidarnosti.

#EvropejciProtiCOVID19

Koronavirus: evropska solidarnost na delu

Evropejci in Evropejke v boju proti covidu-19

Boj proti dezinformacijam

Izbruh COVID-19 v Evropi spremlja val lažnih in zavajajočih informacij, ki so pogosto nevarne. Vse evropske institucije, države članice EU, civilna družba in spletne platforme se skupaj borijo proti dezinformacijam, napačnim informacijam in tujim vplivom.

Boj proti dezinformacijam (Evropski parlament)

Boj proti dezinformacijam (Svet Evropske unije)

Boj proti dezinformacijam (Evropska komisija)

Načrt okrevanja za Evropo

Evropska komisija je za pomoč pri sanaciji gospodarske in družbene škode, ki jo je povzročila koronavirusna pandemija, zagon evropskega okrevanja ter zaščito in ustvarjanje delovnih mest predstavila velik načrt za okrevanje Evrope, v katerem so izkoriščene vse možnosti proračuna EU.

Načrt okrevanja za Evropo (Svet Evropske unije, zadnji razvoj dogodkov in časovnica)

Načrt okrevanja za Evropo (Evropska komisija)

Države članice EU in Evropski gospodarski prostor

Novice