Preskoči na glavno vsebino
Vaš portal Evropske unije

Poudarki

EU Ukraine flags

Solidarnost EU z Ukrajino

EU je po ruski vojni agresiji enotna v solidarnosti z Ukrajino in bo skupaj z mednarodnimi partnerji še naprej podpirala Ukrajino ter njeno prebivalstvo.
Next generation

NextGenerationEU

To je NextGenerationEU, več kot le načrt okrevanja. To je enkratna priložnost, da po pandemiji postanemo še močnejši, preoblikujemo naša gospodarstva, ustvarimo priložnosti in nova delovna mesta za Evropo, v kakršni želimo živeti.

Več informacij o EU

Načela in vrednote

Skupna načela in vrednote, ki so temelj življenja v EU: svoboda, demokracija, enakost in pravna država, spodbujanje miru in stabilnosti.

Proračun

Način financiranja in porabe proračuna EU, upravljanje sredstev EU, področja odhodkov, pregled dejstev o proračunu EU

Dosežki

Spoznajte, kaj EU počne za državljane in državljanke, kako varuje pravice, krepi blaginjo in si prizadeva za varnejši svet.

Kotiček za učenje

Učno gradivo, igre in še mnogo več o Evropski uniji in njenih dejavnostih za otroke, najstnike, učitelje in starše.

Najpomembnejše publikacije

Splošne informacije o Evropski uniji in njenih dejavnostih v različnih formatih, namenjene osebam, starejšim od 18 let.

Novice

Novice so prek strojnega prevoda na voljo v vseh 24 uradnih jezikih EU.

Energy efficient residential house
  • Press release

Reducing the emissions and energy use of buildings across the EU

The Council and Parliament have reached a new agreement on strengthening the energy performance of buildings. Phasing out fossil fuel boilers, renovating the worst-performing buildings and making new ones solar-ready will lower energy bills, cut emissions and boost Europe's energy independence.

A child and a dog playing on the floor
  • Press release

New rules to improve animal welfare

The European Commission has today proposed new rules to improve the welfare of dogs and cats in the EU, and the conditions for animals during transport. It has also responded to a citizens' initiative 'Fur Free Europe' to ban fur farming in the EU.

Jews And Palestinian Peace Walk In Cologne: local residents shows their solidarity with the victims both side and take a peace walk and demand to stop the war and return the hostage, November2023
  • News article

No place for hate: new ways of tackling hatred in Europe

In the wake of alarming increases in hate speech and hate crime, as a result of the crisis in the Middle East, the Commission has put forward a proposal to step up efforts to tackle hatred in all its forms in the EU. It will do this through various policies, including culture, digital and sport.