Preskoči na glavno vsebino
Banner - Peace Dove
Vaš portal Evropske unije

Poudarki

EU Ukraine flags
EU je po ruski vojni agresiji enotna v solidarnosti z Ukrajino in bo skupaj z mednarodnimi partnerji še naprej podpirala Ukrajino ter njeno prebivalstvo.
Next generation
To je NextGenerationEU, več kot le načrt okrevanja. To je enkratna priložnost, da po pandemiji postanemo še močnejši, preoblikujemo naša gospodarstva, ustvarimo priložnosti in nova delovna mesta za Evropo, v kakršni želimo živeti.

Več informacij o EU

Skupna načela in vrednote, ki so temelj življenja v EU: svoboda, demokracija, enakost in pravna država, spodbujanje miru in stabilnosti.

Način financiranja in porabe proračuna EU, upravljanje sredstev EU, področja odhodkov, pregled dejstev o proračunu EU

Spoznajte, kaj EU počne za državljane in državljanke, kako varuje pravice, krepi blaginjo in si prizadeva za varnejši svet.

Učno gradivo, igre in še mnogo več o Evropski uniji in njenih dejavnostih za otroke, najstnike, učitelje in starše.

Več o EU preberite v teh priročnih publikacijah o delovanju Unije, od evra in prava do zgodovine in potovanj.

Novice

Novice so prek strojnega prevoda na voljo v vseh 24 uradnih jezikih EU.

Offshore energy - Portugal
  • News announcement

The EU has launched a €571 million call for proposals under the LIFE Programme, its flagship initiative for funding environmental and climate actions. Funding is available for projects that are focused on nature conservation, environmental protection, climate change or the clean energy transition.

The Romanian Athenaeum in Bucharest, Romania.
  • News article

The Commission has announced the winning European Heritage Label sites for 2023. Seven new historical sites across the EU have been recognised for their significant role in the history and culture of Europe and the development of the European Union.