Skip to main content
Online kapu

az Európai Unióhoz

Fókuszban

Reflektorfényben

Uniós intézkedések az energiaválság megoldásáért

Az energiaválságra válaszul az EU gondoskodott alternatív energiaellátásról, és csökkentette keresletét. Ezenfelül intézkedéseket hozott annak érdekében is, hogy segítsen a lakosoknak és a vállalkozásoknak.

REPowerEU

REPowerEU: Európa megfizethető, biztonságos és fenntartható energiaellátásáért

NextGeneration EU

A nagyszabású helyreállítási terv, a Next Generation EU egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy megerősödve kerüljünk ki a válságból, átalakítsuk gazdaságainkat és társadalmainkat, lehetőségeket és munkahelyeket teremtsünk egy olyan Európában, ahol jó élni.

Global Gateway

Az Európai Unió stratégiája a fenntartható összeköttetéseket hivatott előmozdítani világszerte.

Közös uniós fellépés a Covid19 ellen

Covid19-válság: uniós intézkedések – a polgárok, a vállalkozások és a gazdaság támogatása, a szükséges orvosi felszerelések beszerzése és a kutatás fellendítése

Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei

„Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei” rovat tartalmának gépi fordítása mind a 24 hivatalos uniós nyelven elérhető.

További érdekes oldalak

Elvek és értékek

Az EU-ban a mindennapi életünket meghatározó alapelvek és értékek a következők: szabadság, demokrácia, egyenlőség és jogállamiság, valamint a béke és stabilitás előmozdítása.

Az EU prioritásai

Az EU prioritásai a 2019–2024 közötti időszakban: Európa környezetbarátabbá tétele, a gazdasági bázis fejlesztése, valamint a polgárok és szabadságjogaik védelme.

Költségvetés

Az uniós költségvetésről dióhéjban: finanszírozás és felhasználás, az uniós alapok kezelése, kiadási területek, főbb tények és számadatok

Eredmények

Olvasson arról, hogy mit tesz az EU a polgárokért, hogyan védi a jogokat, hogyan segíti elő a jólétet és mit tesz azért, hogy a világ mindannyiunk számára biztonságosabbá váljon.

Tanulósarok

Oktatási anyagok, játékok és sok minden más az Európai Unióról és tevékenységeiről gyerekeknek, tizenéveseknek, pedagógusoknak és szülőknek

Népszerű kiadványok

Általános tájékoztatók különböző formátumokban az Európai Unióról és tevékenységeiről felnőtteknek