Ugrás a fő tartalomra
Banner - Peace Dove
Online kapu az Európai Unióhoz

Reflektorfényben

EU Ukraine flags

Uniós szolidaritás Ukrajnával

Az EU egységesen kiáll Ukrajna mellett, mely Oroszország agressziós háborújával néz szembe. Az EU nemzetközi partnereivel együtt a jövőben is töretlenül támogatja Ukrajnát és népét.
Next generation

NextGenerationEU

A nagyszabású helyreállítási terv, a NextGenerationEU egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy megerősödve kerüljünk ki a válságból, átalakítsuk gazdaságainkat és társadalmainkat, lehetőségeket és munkahelyeket teremtsünk egy olyan Európában, ahol jó élni.

További érdekes oldalak

Elvek és értékek

Az EU-ban a mindennapi életünket meghatározó alapelvek és értékek a következők: szabadság, demokrácia, egyenlőség és jogállamiság, valamint a béke és stabilitás előmozdítása.

Költségvetés

Az uniós költségvetésről dióhéjban: finanszírozás és felhasználás, az uniós alapok kezelése, kiadási területek, főbb tények és számadatok

Eredmények

Olvasson arról, hogy mit tesz az EU a polgárokért, hogyan védi a jogokat, hogyan segíti elő a jólétet és mit tesz azért, hogy a világ mindannyiunk számára biztonságosabbá váljon.

Tanulósarok

Oktatási anyagok, játékok és sok minden más az Európai Unióról és tevékenységeiről gyerekeknek, tizenéveseknek, pedagógusoknak és szülőknek

Népszerű kiadványok

Általános tájékoztatók különböző formátumokban az Európai Unióról és tevékenységeiről felnőtteknek

Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei

„Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei” rovat tartalma gépi fordításban mind a 24 hivatalos uniós nyelven elérhető.

Biodiversity - Volunteering for nature
  • News article

€233 million to fund environment and climate projects across Europe

The Commission is investing over €233 million in 12 new projects across Europe to support the implementation of the EU's environmental and climate ambitions. The funding will go to Bulgaria, Czechia, Ireland, Spain, France, Italy, Lithuania, Austria, Poland and Finland.

Participation of Jutta Urpilainen, European Commissioner, in the EU-Latin America and the Caribbean Forum
  • Press release

European Citizens’ Panel on energy efficiency kicks off in Brussels

European citizens are discussing the benefits and challenges of increasing energy efficiency in a newly formed group. This panel, made up of 150 randomly selected citizens from all 27 EU countries, will come up with recommendations that will shape future EU Green Deal policies.