Skip to main content
Online kapu

az Európai Unióhoz

Fókuszban

Illustration picture of a vaccine

Közös uniós fellépés a Covid19 ellen

Az EU minden rendelkezésére álló eszközt bevet azért, hogy segítsen a tagállamoknak összehangolni válaszintézkedéseiket. Többek között tárgyilagos információkkal szolgál a vírus terjedéséről, a megfékezésére irányuló hatékony eszközökről és a járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyrehozatalát célzó intézkedésekről.

Erről az oldalról elérhetők az uniós intézmények és szervek, valamint a tagállamok koronavírus-vonatkozású webhelyei és információforrásai.

Reflektorfényben

Global Gateway

Az Európai Unió stratégiája a fenntartható összeköttetéseket hivatott előmozdítani világszerte.

NextGeneration EU

A nagyszabású helyreállítási terv, a Next Generation EU egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy megerősödve kerüljünk ki a válságból, átalakítsuk gazdaságainkat és társadalmainkat, lehetőségeket és munkahelyeket teremtsünk egy olyan Európában, ahol jó élni.

Konferencia Európa jövőjéről

Segítsen közös jövőnk alakításában, mondja el véleményét! Vegyen részt a polgárok által vezetett vitafórum- és eszmecsere-sorozatban.

Elvek és értékek

Az EU-ban a mindennapi életünket meghatározó alapelvek és értékek a következők: szabadság, demokrácia, egyenlőség és jogállamiság, valamint a béke és stabilitás előmozdítása.

Az EU prioritásai

Az EU prioritásai a 2019–2024 közötti időszakban: Európa környezetbarátabbá tétele, a gazdasági bázis fejlesztése, valamint a polgárok és szabadságjogaik védelme.

Költségvetés

Az uniós költségvetésről dióhéjban: finanszírozás és felhasználás, az uniós alapok kezelése, kiadási területek, főbb tények és számadatok

Eredmények

Olvasson arról, hogy mit tesz az EU a polgárokért, hogyan védi a jogokat, hogyan segíti elő a jólétet és mit tesz azért, hogy a világ mindannyiunk számára biztonságosabbá váljon.

Tanulósarok

Oktatási anyagok, játékok és sok minden más az Európai Unióról és tevékenységeiről gyerekeknek, tizenéveseknek, pedagógusoknak és szülőknek

Népszerű kiadványok

Általános tájékoztatók különböző formátumokban az Európai Unióról és tevékenységeiről felnőtteknek