Ugrás a fő tartalomra
Online kapu az Európai Unióhoz

Reflektorfényben

EU Ukraine flags

Uniós szolidaritás Ukrajnával

Az EU egységesen kiáll Ukrajna mellett, mely Oroszország agressziós háborújával néz szembe. Az EU nemzetközi partnereivel együtt a jövőben is töretlenül támogatja Ukrajnát és népét.
Next generation

NextGenerationEU

A nagyszabású helyreállítási terv, a NextGenerationEU egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy megerősödve kerüljünk ki a válságból, átalakítsuk gazdaságainkat és társadalmainkat, lehetőségeket és munkahelyeket teremtsünk egy olyan Európában, ahol jó élni.

További érdekes oldalak

Elvek és értékek

Az EU-ban a mindennapi életünket meghatározó alapelvek és értékek a következők: szabadság, demokrácia, egyenlőség és jogállamiság, valamint a béke és stabilitás előmozdítása.

Költségvetés

Az uniós költségvetésről dióhéjban: finanszírozás és felhasználás, az uniós alapok kezelése, kiadási területek, főbb tények és számadatok

Eredmények

Olvasson arról, hogy mit tesz az EU a polgárokért, hogyan védi a jogokat, hogyan segíti elő a jólétet és mit tesz azért, hogy a világ mindannyiunk számára biztonságosabbá váljon.

Tanulósarok

Oktatási anyagok, játékok és sok minden más az Európai Unióról és tevékenységeiről gyerekeknek, tizenéveseknek, pedagógusoknak és szülőknek

Népszerű kiadványok

Általános tájékoztatók különböző formátumokban az Európai Unióról és tevékenységeiről felnőtteknek

Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei

„Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei” rovat tartalma gépi fordításban mind a 24 hivatalos uniós nyelven elérhető.

United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) meeting in Katowice, Poland / COP24
  • Press release

Deal on stronger press freedom and free speech protection

The EU has struck a deal on a law that would better protect journalists and human rights defenders against strategic lawsuits against public participation, or SLAPPs. These are increasingly being used to silence people who speak out on public interest issues.

Young people wearing the European Solidarity Corps (ESC) t-shirt
  • Press release

€145 million to boost to European volunteering activities in 2024

The European Solidarity Corps will get new funding worth €145 million in 2024. Thanks to this money, young people across the EU and beyond will be able to volunteer in projects on social inclusion, the green and digital transitions, democratic participation and health.

The use of Wi-Fi and roaming in train and metro stations, and in public spaces
  • News article

Improved rights for EU travellers

Passenger rights will be reinforced, thanks to new Commission proposals. The updates to existing travel legislation would reaffirm the right of passengers to get refunded within 14 days; give them more clarity on who will reimburse their airline tickets and access to better information.