Ugrás a fő tartalomra

Tanulás, képzés és önkéntesség az Európai Unióban

Tanulás Európában

Az Európai Unió segíti tagállamait abban, hogy polgáraiknak a lehető legjobb oktatási és képzési lehetőségeket kínálják. Támogatja továbbá a nyelvtanulást Európában azáltal, hogy:

  • növeli a nyelvtanítás és nyelvtanulás vonzerejét EU-szerte;
  • a diákokat, gyakornokokat, tanárokat és fiatalokat külföldi utazásra és tanulásra/munkavállalásra bátorítja;
  • hálózatokat épít ki az ismeretek és tapasztalatok megosztására.

Ha szeretne más tagállamban tanulni, képzésben részt venni vagy önkéntes munkát végezni, tájékozódjon azokról az uniós programokról, melyek elősegítik Önnek, hogy kihasználja a különböző EU-országokban kínálkozó lehetőségeket.

Tanulás

Szeretne külföldön tanulni?

Nézzen utána, hogyan kell jelentkezni, mennyi ideig tart a tanfolyam, mennyibe kerül, és milyen nyelvismereteket igényel.

Pénzügyi támogatásra van szüksége a tanuláshoz vagy képzéshez?

Az Erasmus+ program finanszírozást, eszközöket és erőforrásokat kínál.

Ön nem uniós ország állampolgáraként tanul az EU-ban?

Ezen az oldalon minden fontos tudnivalót megtalál arról, hogyan tudja megtervezni és elvégezni tanulmányait az EU-ban.

Önkéntes munka

Szívesen dolgozna önkéntesként?

Európai és nemzetközi projektekben egyaránt számos lehetőség kínálkozik önkéntes munkára. Olvasson a felkínált lehetőségekről.

Kutatási lehetőségek

Szeretne kutatómunkát folytatni egy másik EU-ország egyetemén vagy kutatóintézetében, illetve más kutatókkal együtt dolgozni, vagy a saját kutatásához kapcsolódó vagy ahhoz hasonló projektekben részt venni?

Kutatói állások és finanszírozási lehetőségek keresése országonként (angol nyelvű oldal)

Az EURAXESS portálon több ezer betölthető álláshely és megpályázható ösztöndíj található, több mint 40 európai országból és a világ más régióiból.

Uniós kutatások eredményeire kíváncsi?

Ezen az oldalon megtalálja az összes uniós kiadványt, valamint dokumentumtárakhoz, archívumokhoz és egyéb információforrásokhoz férhet hozzá.

Vállalkozás indítása

Ön fiatal vállalkozó?

Az oktatási és foglalkoztatási kezdeményezések finanszírozása mellett az EU támogat egy uniós tagállamok közötti csereprogramot is fiatal vállalkozóknak, továbbá közvetlen finanszírozást nyújt fiatal mezőgazdasági termelőknek.

Általános információk

Az ifjúsági portál megkerülhetetlen információforrás azoknak, akik tájékozódni kívánnak a tanulást, elhelyezkedést és önkéntességet segítő uniós kezdeményezésekről. A portálon emellett utazási tanácsok, valamint iskolai csereprogramokkal és más uniós kezdeményezésekkel – pl. az uniós ifjúsági párbeszéddel és az Európai Szolidaritási Testülettel – kapcsolatos információk találhatók.