Ugrás a fő tartalomra

Közbeszerzési eljárások és szerződések az Európai Unióban

Uniós intézmények, ügynökségek és egyéb szervek által odaítélt szerződések

Az uniós intézmények közbeszerzési szerződések útján szereznek be árukat (pl. informatikai berendezések) és szolgáltatásokat (pl. képzések, konferenciaszervezés), illetve bíznak meg vállalkozásokat különböző munkák elvégzésére (pl. tanulmányok készítése, infrastruktúraépítés). A közbeszerzési szerződéseket ajánlati felhívások útján ítélik oda.

Az egységes piacra vonatkozó uniós jog közbeszerzési minimumszabályokat határoz meg a fő alapelvek – az átláthatóság, az egyenlő bánásmód, a nyílt verseny és a hatékony és eredményes lebonyolítás – védelme érdekében. Ez versenyképes, nyitott és jól szabályozott közbeszerzési piacot teremt az EU-ban, mely elősegíti a munkahelyteremtést és a beruházások növekedését.

Ha hozzá szeretne férni az uniós közbeszerzési eljárásokhoz, szabályokhoz és lehetőségekhez, kövesse az alábbi linkeket.

Európai közbeszerzési lehetőségek

Itt lehet hozzáférni az uniós és más európai országok közbeszerzői által közzétett nyílt eljárásokhoz és ajánlati felhívásokhoz.

Nyílt közbeszerzési eljárások az Európai Unió intézményeinek nyújtott szolgáltatásokra

Az eTendering platformon lehet böngészni az uniós intézmények, szervek és ügynökségek által közzétett ajánlati felhívások között.

Az európai közbeszerzési eljárásokra és szerződésekre vonatkozó eljárások

Tájékoztatás az EU-n belüli közbeszerzési eljárásra vonatkozó szabályokról és eljárásokról, valamint arról, hogy a különböző típusú felhívásokra uniós vagy nemzeti szabályok vonatkoznak

Tisztességtelen uniós közbeszerzési eljárás bejelentése

Nézzen utána, hogyan kérheti közbeszerzési eljárás felülvizsgálatát, ha bármilyen szabálytalanságot észlel, és úgy érzi, hogy Önt hátrányos megkülönböztetés érte.