Skip to main content

Nyelvek a weboldalainkon

Az Európai Bizottság gondoskodni kíván arról, hogy ezen a honlapon a látogatók megtalálják a keresett információkat, ha nem is feltétlenül anyanyelvükön, de egy általuk ismert nyelven.

Információk több nyelven

Arra törekszünk, hogy weboldalainkon az EU mind a 24 hivatalos nyelvén információval szolgáljunk. Azon tartalmak esetében, amelyek nem érhetők el minden hivatalos uniós nyelven, egyre több weboldalon igénybe vehető az eTranslation, a Bizottság gépi fordítási szolgáltatása.

Célunk az, hogy észszerű egyensúlyt teremtsünk az EU nyelvi sokszínűségének tiszteletben tartása és a gyakorlati megfontolások – köztük a fordításra rendelkezésre álló források korlátozott volta – között. Bizonyos tartalmak, így a jogszabályok, mindig rendelkezésre állnak az EU valamennyi nyelvén. Más tartalmak csak olyan nyelveken érhetők el, amelyekkel – felhasználói felméréseink szerint – a legszélesebb közönséget lehet megszólítani.

Angol nyelven minden tartalmat közzéteszünk, mert a kutatások azt mutatják, hogy a webhelyeinkre látogató felhasználók 90%-ának vagy első idegen nyelve, vagy anyanyelve az angol.

Milyen nyelveket használunk weboldalainkon?

látogatottságú, a Bizottság által az „Europa” tartománynév részeként gondozott weboldalak, köztük az „Európai Unió hivatalos honlapja” mind a 24 hivatalos uniós nyelven rendelkezésre állnak.

A sürgős vagy rövid élettartamú információk esetében előfordulhat, hogy először csak néhány vagy egyetlen nyelven jelennek meg. A felhasználói igények függvényében az adott információt idővel esetleg közzétesszük más nyelveken is.

A specifikus információk (technikai információk, kampányok, pályázati felhívások, helyi hírek és események) sok esetben csak néhány vagy egyetlen nyelven érhetők el – a nyelvi változatok száma a célközönségtől függ.