Preskoči na glavno vsebino

Jeziki na naših spletiščih

Informacije v več jezikih

Na svojih spletiščih želimo zagotoviti informacije v vseh 24 uradnih jezikih EU. Če vsebina v vašem izbranem jeziku EU ni na voljo, lahko uporabite storitev strojnega prevajanja Komisije eTranslation, ki jo nudi čedalje več spletišč.

Prizadevamo si doseči razumno ravnotežje med spoštovanjem do govorcev številnih jezikov EU in praktičnimi pomisleki, kot so na primer omejena sredstva za prevajanje. Nekatere vsebine, kot je zakonodaja, so vedno na voljo v vseh jezikih EU, medtem ko so druge lahko na voljo le v jezikih, za katere bomo z uporabniškimi raziskavami ugotovili, da bodo dosegli največ ljudi.

Vse vsebine so objavljene vsaj v angleškem jeziku, saj so ankete pokazale, da angleščino kot želeni ali kot materni jezik uporablja okoli 90 % obiskovalcev naših spletišč.

Jeziki na naših spletiščih

Prednostne vsebine, zakonodaja, ključni politični dokumenti in nekatere druge najbolj obiskane spletne strani na spletni domeni „Europa“, ki jih upravlja Komisija, kot je „uradno spletišče Evropske unije“, so na voljo v vseh 24 uradnih jezikih EU.

Nujne ali kratkotrajne informacije se lahko pojavijo najprej v le nekaj jezikih ali celo samo v enem jeziku, pozneje pa jih objavimo tudi v drugih jezikih glede na potrebe uporabnikov.

Specializirane informacije (tehnične informacije, kampanje, javni razpisi, lokalne novice in dogodki) so lahko na voljo v le nekaj ali celo v samo enem jeziku – izbira je odvisna od ciljne skupine.