Preskoči na glavno vsebino

Pravno obvestilo

Izjava o omejitvi odgovornosti

S tem spletiščem želi Evropska komisija izboljšati dostop javnosti do informacij o svojih pobudah in politikah Evropske unije na splošno. Naš cilj je pravočasna objava točnih informacij. Sporočene napake se trudimo popraviti. Vendar Evropska komisija ne prevzema nikakršne zakonske ali druge odgovornosti glede informacij na tem spletišču.

Informacije na teh straneh:

  • so zgolj splošne in ne upoštevajo posebnih okoliščin posameznikov ali subjektov
  • niso nujno celovite, popolne, točne in posodobljene
  • včasih vsebujejo povezave na zunanje spletne strani, nad katerimi službe Komisije nimajo nadzora in za katere Komisija ne prevzema nobene odgovornosti
  • niso strokovni ali pravni nasveti (če potrebujete individualno svetovanje, se posvetujete z ustrezno usposobljenim strokovnjakom)

Opozarjamo, da ne moremo jamčiti, da so dokumenti, ki so na voljo na spletu, natančna kopija uradno sprejetih besedil. Samo Uradni list Evropske unije (tiskana različica in od 1. julija 2013 dalje tudi elektronska različica na spletišču EUR-Lex) je verodostojen in ima pravni učinek.

Prizadevamo si, da bi morebitne tehnične napake kar najmanj ovirale vaše delo. Vendar so lahko nekateri podatki ali informacije na našem spletišču v datotekah ali obliki, ki niso popolnoma brez napak, zato ne moremo zagotoviti, da takšne težave ne bodo motile ali kako drugače vplivale na naše storitve. Komisija ne prevzema nikakršne odgovornosti v zvezi s težavami, ki so posledica uporabe tega spletišča ali povezanega zunanjega spletišča.

Izjava ne omejuje odgovornosti Evropske komisije pri kakršnem koli delovanju v nasprotju z veljavno nacionalno zakonodajo, niti ne izključuje odgovornosti za dejanja, ki jih v skladu s to zakonodajo ni mogoče izključiti.

Varstvo zasebnosti
Politika varstva podatkov, uredbe EU o varstvu podatkov, e-storitve.

Obvestilo o avtorskih pravicah

© Evropska unija, 1995–2023.
Reprodukcija je dovoljena z navedbo vira, razen kadar je določeno drugače.
Kadar je za reprodukcijo ali uporabo besedil in multimedijskih informacij (zvok, slika, programska oprema itd.) treba pridobiti predhodno dovoljenje, tako dovoljenje razveljavlja zgoraj navedeno splošno dovoljenje in jasno določa omejitve uporabe.

Uporaba emblema EU s strani tretjih oseb

Načela uporabe emblema EU s strani tretjih oseb so določena v upravnem sporazumu s Svetom Evrope. Sporazum je bil objavljen v Uradnem listu Evropske unije 8. septembra 2012 (2012/C 271/04).

V skladu s tem sporazumom lahko vsaka fizična ali pravna oseba („tretji uporabnik“) uporabi emblem EU ali katerega koli izmed njegovih elementov, če ta uporaba:

(a) ne ustvarja vtisa ali domneve, da obstaja povezava med tretjim uporabnikom in katero od institucij, organov, uradov in agencij Evropske unije ali Sveta Evrope, če takšna povezava ne obstaja;

(b) v javnosti ne ustvarja prepričanja, da ima uporabnik podporo, sponzorstvo, dovoljenje ali soglasje katere koli institucije, organa, urada ali agencije Evropske unije ali Sveta Evrope, če to ne drži;

(c) ni povezana s cilji ali dejavnostmi, ki niso združljivi s cilji in načeli Evropske unije ali Sveta Evrope ali so kakor koli drugače nezakoniti.

Če uporaba emblema EU izpolnjuje navedene pogoje, ni treba prositi za pisno dovoljenje.

Registracija emblema EU ali njegove heraldične imitacije kot blagovne znamke ali katere koli druge pravice intelektualne lastnine ni sprejemljiva.

Prenos emblema EU in grafičnih informacij

 

Več informacij o emblemu EU

Za informacije v zvezi z vizualnim in grafičnim vidikom emblema EU: COMM-VISUAL-IDENTITYatec [dot] europa [dot] eu (COMM-VISUAL-IDENTITY[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Za pravne informacije v zvezi z uporabo emblema EU ali registracijo/prijavo blagovne znamke, ki vsebuje elemente emblema EU: EC-EU-EMBLEMatec [dot] europa [dot] eu (EC-EU-EMBLEM[at]ec[dot]europa[dot]eu)