Preskoči na glavno vsebino

Obiščite institucijo Evropske unije

Dobrodošli v institucijah EU

Institucije Evropske unije so odprte za obiskovalce z vsega sveta, da izvejo več o EU in spoznajo njihovo delo. 

Z lokacijami v več pomembnih evropskih mestih institucije obiskovalcem ponujajo različne možnosti. Nekatere imajo interaktivne centre za obiskovalce, nekatere omogočajo fizični dostop do svojih stavb, nekatere pa organizirajo predstavitve in razprave po meri, pri katerih sodelujejo njihovi uslužbenci.

Ne glede na obliko obiska institucije EU pa je obiskovalcem zagotovljena interaktivna in poučna izkušnja. Tako študenti kot turisti bodo od blizu videli in spoznali, kako deluje EU. In se pri tem tudi zabavali.

Dan odprtih vrat in virtualni ogledi

Institucije EU ob praznovanju dneva Evrope vsako leto v začetku maja v Bruslju in Strasbourgu pripravijo dan odprtih vrat za javnost, medtem ko lokalna predstavništva EU v Evropi in po svetu organizirajo številne dejavnosti in dogodke za obiskovalce vseh starosti. 

To je edinstvena priložnost, da se seznanite z delom evropskih institucij in kako njihove odločitve vplivajo na vaše življenje. Oglejte si stavbe, sodelujte v različnih dejavnostih ter se udeležite razprav in vodenih ogledov stavb. 

In če ne morete priti na obisk, se lahko vedno odločite za „virtualni ogled“. Več institucij ponuja virtualni dostop do svojih stavb, tako da lahko delovanje EU spoznavate iz udobja domačega fotelja.

Kliknite na razdelek za posamezno mesto, kjer se vam bo odprl popoln seznam prostorov, ki jih lahko obiščete, skupaj s povezavo na podrobnejše informacije.

Dodatne informacije