Direct naar de inhoud

Bezoek een instelling van de Europese Unie

Welkom bij de EU-instellingen

De instellingen van de Europese Unie staan open voor bezoekers uit de hele wereld om meer te weten te komen over de EU en meer inzicht te krijgen in wat zij doen. 

Er zijn vestigingen in verschillende grote steden in Europa. Daarom hebben bezoekers heel wat keuzemogelijkheden. Sommige instellingen hebben een interactief bezoekerscentrum, bij sommige kunt u het gebouw bezoeken, weer andere bieden presentaties en discussies op maat aan, waarbij u kennis kunt maken met het personeel.

Welke vorm er ook wordt aangeboden, uw bezoek is altijd leerzaam en interactief. Zowel studenten als toeristen zien en leren uit de eerste hand hoe de EU werkt. Het is nog leuk ook!

Open dag en virtuele rondleidingen

Ter gelegenheid van Europadag openen de EU-instellingen in Brussel en Straatsburg elk jaar begin mei hun deuren voor het publiek. In heel Europa en ook elders in de wereld vinden er allerlei activiteiten en evenementen plaats voor jong en oud. 

De open dag is een unieke gelegenheid om te ontdekken wat de besluiten van de Europese instellingen betekenen in uw dagelijks leven. Stap de EU-gebouwen binnen en neem deel aan speciale activiteiten zoals openbare debatten en rondleidingen. 

Kunt u niet persoonlijk komen, dan is een virtuele rondleiding ook mogelijk. Zo kunt u vanuit uw luie stoel ontdekken hoe de gebouwen eruitzien en hoe de instellingen werken.

Klik op een stad om een lijst van locaties te krijgen, plus een link naar meer informatie.