Siirry pääsisältöön

Vieraile EU:n toimielimessä

Tervetuloa EU:n toimielimiin

Euroopan unionin toimielimet ovat avoimia eri puolilta maailmaa tuleville vierailijoille, jotka haluavat saada lisätietoa EU:sta ja sen toimielinten toiminnasta. 

Toimielimillä on toimipaikkoja useissa suurissa eurooppalaisissa kaupungeissa, ja ne tarjoavat kävijöille erilaisia vierailuvaihtoehtoja. Joillain toimielimillä on tiloissaan interaktiivisia vierailukeskuksia, jotkin päästävät vierailijat tutustumaan tiloihinsa ja jotkin järjestävät räätälöityjä esittelyjä ja keskusteluja, joissa niiden henkilöstö on mukana.

Vierailu EU:n toimielimissä tarjoaa muodosta riippumatta interaktiivisen ja opettavaisen kokemuksen. Niin opiskelijoille kuin matkailijoille on tarjolla ensi käden kokemustietoa siitä, miten EU toimii. Luvassa on myös hauskanpitoa.

Avointen ovien päivä ja virtuaaliset kierrokset

Joka vuosi toukokuun alussa EU:n toimielimet avaavat ovensa yleisölle Eurooppa-päivän kunniaksi Brysselissä ja Strasbourgissa. Myös EU:n edustustot eri puolilla Eurooppaa ja sen ulkopuolella järjestävät erilaisia tapahtumia kaikenikäisille. 

EU:n avointen ovien päivä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua siihen, mitä EU tekee kansalaisten hyväksi. Toimitiloissa järjestetään monenlaista ohjelmaa, kuten opastettuja kierroksia ja yleisökeskusteluja. 

Jos paikalle ei pääse henkilökohtaisesti, toimitiloihin voi tutustua virtuaalisesti. Monet toimielimet tarjoavat virtuaalisen pääsyn rakennuksiinsa. Näin ihmiset pääsevät tutustumaan EU:n toimintaan kotisohvaltaan.

Napsauttamalla kaupunkiosioita saat kattavan luettelon mahdollisista tapahtumapaikoista sekä linkin tarkempia tietoja varten.