Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επισκεφθείτε τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Καλωσορίσατε στα όργανα της ΕΕ!

Τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποδέχονται επισκέπτες από όλο τον κόσμο που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ΕΕ και να κατανοήσουν τη λειτουργία τους. 

Με παρουσία σε μια σειρά από μείζονες ευρωπαϊκές πόλεις, τα όργανα προσφέρουν διάφορες επιλογές στους επισκέπτες τους. Ορισμένα διαθέτουν επιτόπια διαδραστικά κέντρα επισκεπτών, ορισμένα επιτρέπουν τη φυσική πρόσβαση στα κτίριά τους, ενώ άλλα πάλι οργανώνουν παρουσιάσεις και συζητήσεις προσαρμοσμένες στους επισκέπτες τους με τη συμμετοχή του προσωπικού τους.

Όποια κι αν είναι η μορφή της επίσκεψής σας στα όργανα της ΕΕ, είναι σίγουρο ότι θα έχετε μια διαδραστική και διδακτική εμπειρία. Είτε σπουδάζετε είτε κάνετε τουρισμό, θα δείτε και θα μάθετε από πρώτο χέρι πώς λειτουργεί η ΕΕ. Και σίγουρα θα διασκεδάσετε.

Ημέρες γνωριμίας και εικονικές περιηγήσεις

Κάθε χρόνο, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ανοίγουν στις αρχές Μαΐου τις πόρτες τους στο κοινό, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Τα κατά τόπους γραφεία της ΕΕ στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. 

Η Ημέρα Γνωριμίας της ΕΕ είναι μια μοναδική ευκαιρία για να δείτε από κοντά πώς επηρεάζουν τη ζωή σας τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Μπορείτε να εισέλθετε στα κτίρια και να λάβετε μέρος σε ειδικές δραστηριότητες, όπως δημόσιες συζητήσεις και ξεναγήσεις. 

Κι αν δεν μπορείτε να τα επισκεφθείτε αυτοπροσώπως, μπορείτε πάντοτε να κάνετε μια «εικονική περιήγηση». Ορισμένα όργανα προσφέρουν εικονική περιήγηση στα κτίριά τους, έτσι ώστε να μπορέσετε να ανακαλύψετε πώς λειτουργεί η ΕΕ από το ίδιο σας το σπίτι.

Στην ενότητα της κάθε πόλης μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των δυνατών χώρων περιήγησης, όπου ένας σύνδεσμος οδηγεί σε λεπτομερέστερες πληροφορίες.

Περαιτέρω πληροφορίες