Skip to main content

Besøg en EU-institution

Velkommen til EU-institutionerne

Institutionerne i Den Europæiske Union er åbne for besøgende fra hele verden, som gerne vil lære mere om EU og få en større forståelse af deres arbejde. 

Eftersom institutionerne har hjemme i adskillige større europæiske byer, er der flere muligheder for besøgende. Nogle institutioner tilbyder interaktive besøgscentre på stedet, nogle giver fysisk adgang til deres bygninger, og nogle organiserer skræddersyede præsentationer og diskussioner, som involverer deres personale.

Besøgende er garanteret en interaktiv og pædagogisk oplevelse, uanset hvilken form deres besøg i en EU-institution får. Studerende og turister kan på egen hånd se og lære, hvordan EU fungerer. Og de kan have det sjovt på samme tid.

Åbent hus-arrangement og virtuelle ture

For at fejre Europadagen åbner EU-institutionerne hvert år i begyndelsen af maj dørene for offentligheden i Bruxelles og Strasbourg. EU's lokale kontorer i Europa og i resten af verden gennemfører en række aktiviteter og arrangementer for folk i alle aldre. 

EU's åbent hus-arrangement er en enestående mulighed for at se, hvad de europæiske institutioner betyder for din hverdag. Du kan gå ind i bygningerne og deltage i mange forskellige aktiviteter som f.eks. offentlige debatter og guidede rundvisninger. 

Og hvis du ikke kan besøge personligt, så kan du altid tage en "virtuel tur". Adskillige institutioner tilbyder virtuel adgang til deres bygninger, så man kan oplever, hvordan EU fungerer fra sit eget hjem.

Klik på hver bydel for at åbne en fuldstændig liste over mulige steder sammen med et link for mere detaljerede oplysninger.