Glavni sadržaj

Posjetite instituciju Europske unije

Dobro došli u institucije EU-a

Institucije Europske unije otvorene su posjetiteljima iz cijelog svijeta kako bi saznali više o EU-u i stekli uvid u njihov rad. 

Budući da imaju lokacije u nekoliko velikih europskih gradova, posjetiteljima nude razne mogućnosti. Neke institucije imaju interaktivne fizičke centre za posjetitelje, neke dopuštaju obilazak zgrada, a neke organiziraju prilagođene prezentacije i razgovore s osobljem.

Neovisno o obliku posjeta nekoj instituciji EU-a, posjetiteljima je zajamčeno interaktivno i poučno iskustvo. Studenti i turisti vidjet će iz prve ruke kako EU funkcionira, a pritom se i zabaviti.

Dan otvorenih vrata i virtualni obilasci

Svake godine početkom svibnja, povodom proslave Dana Europe, institucije EU-a u Bruxellesu i Strasbourgu otvaraju svoja vrata javnosti. Lokalni uredi EU-a u Europi i svijetu organiziraju niz aktivnosti i događanja za sve dobne skupine. 

Dan otvorenih vrata EU-a jedinstvena je prilika da otkrijete kako rad europskih institucija utječe na vaš život. Moći ćete ući u zgrade institucija i sudjelovati u posebnim aktivnostima kao što su javne debate i obilasci s vodičem. 

Ako ne možete doći u posjet uživo, zgrade možete obići virtualno. Neke institucije nude virtualni pristup svojim zgradama pa iz udobnosti svojeg doma možete otkriti kako EU funkcionira.

Kliknite na pojedini grad kako biste otvorili popis mogućih lokacija i pronašli poveznice na stranice s detaljnijim informacijama.