Skip to main content
Знаме на Европейския съюз Знаме на Европейския съюз

Посещения на институциите на Европейския съюз

Добре дошли в институциите на ЕС!

Институциите на Европейския съюз са отворени за посетители от цял свят, за да научат повече за ЕС и да разберат работата им. 

С обекти в няколко големи европейски града институциите предлагат на посетителите разнообразни възможности. Някои институции осигуряват интерактивни центрове за посетители на място, някои позволяват физически достъп до своите сгради, а някои организират специални презентации и дискусии с участието на своите служители.

Независимо от формата на посещение в институция на ЕС, на посетителите се гарантира интерактивно и образователно преживяване. Както учениците, така и туристите ще видят и ще научат от първа ръка как работи ЕС. И ще се забавляват.

Ден на отворените врати и виртуални обиколки

За да отбележат Деня на Европа, всяка година в началото на май институциите на ЕС отварят своите врати за обществеността в Брюксел и Страсбург. Местните служби на ЕС в Европа и в целия свят организират множество дейности и прояви за всички възрасти. 

Денят на отворените врати е уникална възможност да научите как европейските институции оказват влияние върху вашия живот. Можете да влезте в сградите и да участвате в специални дейности, като публични дебати и обиколки с екскурзовод. 

Ако не можете да ги посетите лично, винаги можете да направите „виртуална обиколка“. Няколко институции предлагат виртуален достъп до своите сгради, за да научите как работи ЕС от комфорта на вашия дом.

Щракнете върху всеки град, за да отворите пълен списък на възможните места, заедно с връзка за по-подробна информация.