Skip to main content

Látogatás az Európai Unió intézményeinél

Üdvözöljük az uniós intézményekben

Az Európai Unió intézményei nyitva állnak a világ minden tájáról érkező látogatók előtt, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék az EU-t és a tevékenységét. 

A különböző európai nagyvárosokban található helyszínein az uniós intézmények számos lehetőséget kínálnak a látogatóknak. Egyes intézmények interaktív helyszíni látogatóközpontokat működtetnek, némelyikük lehetővé teszik a belépést az épületeikbe, és vannak olyan intézmények is, amelyek egyedi előadásokat és vitákat szerveznek munkatársaik részvételével.

Bármelyik látogatási formát is választják, a diákok és más érdeklődők minden esetben interaktív és szórakoztató módon nyerhetnek közvetlen betekintést az uniós intézmények mindennapjaiba.

Nyílt nap és virtuális túrák

A májusi Európa-nap alkalmából a brüsszeli és strasbourgi uniós intézmények minden évben megnyitják kapuikat a látogatók előtt. Az Európában és a világ más részein működő helyi uniós irodák is gazdag programokkal várják a felnőtteket és a gyerekeket. 

Az EU által szervezett nyílt nap célja, hogy a polgárok betekintést nyerjenek az európai uniós intézmények munkájába. Ne hagyja ki ezt az egyedülálló lehetőséget! Ezen a napon mindenkit szívesen látunk az intézmények falai között. Különleges programokkal készülünk: látogatóink például nyilvános vitákon vehetnek részt, és idegenvezető kalauzolásával megtekinthetik belülről az épületeket. 

Ha pedig nincs lehetősége személyes látogatásra, virtuális túrát is tehet az intézményeknél. Több intézmény virtuális hozzáférést biztosít épületeihez, így Ön saját otthonában ülve tehet felfedezőutat az uniós intézmények berkeiben.

Az egyes városrészekre kattintva tudja megnyitni a lehetséges helyszínek teljes listáját, és a megjelenő linkeken részletesebb információkat talál.