Direct la conținutul principal

Vizitați o instituție europeană

Bun venit în instituțiile UE!

Instituțiile Uniunii Europene sunt deschise vizitatorilor din întreaga lume care vor să afle mai multe despre UE și despre activitatea acestor instituții. 

Cu sedii în mai multe orașe europene importante, instituțiile vă oferă o varietate de opțiuni. Unele dețin centre pentru vizitatori, iar altele permit accesul fizic în clădirile lor. De asemenea, o parte din instituții organizează prezentări și discuții între vizitatori și membri ai personalului, personalizate în funcție de domeniile de interes ale vizitatorilor.

Indiferent de forma vizitei, vi se garantează o experiență interactivă și educațională. Ca student sau ca turist, veți putea să aflați fără intermediari cum funcționează UE – uneori în mod amuzant.

Ziua porților deschise și vizitele virtuale

An de an, pentru a marca Ziua Europei, instituțiile UE își deschid porțile pentru public la începutul lunii mai, la Bruxelles și la Strasbourg. Birourile locale ale UE din Europa și din întreaga lume organizează diverse activități și evenimente, pentru toate vârstele. 

Ziua porților deschise la instituțiile UE este ocazia perfectă de a descoperi ce rol joacă acestea în viața dumneavoastră. Puteți să vizitați o parte din clădiri și să participați la activități organizate special pentru această ocazie – dezbateri publice, vizite ghidate etc. 

Dacă nu puteți efectua o vizită efectivă, puteți opta pentru una virtuală. Mai multe instituții oferă acces virtual în clădirile lor. Puteți descoperi astfel cum funcționează UE stând confortabil la dumneavoastră acasă.

Faceți clic pe fiecare secțiune din cele două orașe pentru a deschide o listă completă a locurilor unde se desfășoară evenimente. Veți găsi și linkuri pentru informații mai detaliate despre fiecare dintre ele.