Direct la conținutul principal

Importul, exportul și comerțul în Uniunea Europeană

Poziția UE în comerțul mondial

UE ocupă o poziție de frunte în ceea ce privește comerțul mondial. Deschiderea care caracterizează acordurile sale comerciale a făcut ca Uniunea să devină cel mai mare actor de pe scena comerțului mondial și un partener fiabil pentru schimburile comerciale.

Valoarea bunurilor exportate și importate zilnic de UE este de sute de milioane de euro. Este cel mai mare exportator de produse prelucrate și servicii la nivel mondial și totodată cea mai mare piață de export pentru aproximativ 80 de țări.

Împreună, țările UE reprezintă 16 % din importurile și exporturile mondiale.

 

Schimburi comerciale în și cu UE

Comercializarea de bunuri și servicii în UE

Informații privind contractele de achiziții publice, vânzarea de bunuri și servicii și concurența între întreprinderi.

Exporturile din UE

Prezentare generală a procedurilor și normelor aplicabile exportului de bunuri din UE, inclusiv informații privind taxele și impozitele, barierele comerciale, serviciile pentru întreprinderile mici și mijlocii și informații comerciale defalcate pe țări.

Importurile în Uniunea Europeană

Ghid privind normele și taxele la import aplicabile pe piața UE, inclusiv informații privind cerințele, taxele la import, regulile de origine, TVA-ul, accizele și taxele pe vânzări.

Baza de date a UE privind clasificarea tarifară (TARIC)

Accesați TARIC (Tariful integrat al Uniunii Europene), o bază de date multilingvă care acoperă toate măsurile referitoare la tarifele vamale și legislația UE din domeniul comerțului și agriculturii.