Direct la conținutul principal

Declarație privind accesibilitatea

Această declarație se aplică conținutului publicat pe domeniul: „https://european-union.europa.eu/index_ro

Nu se aplică altor conținuturi sau site-uri publicate pe subdomeniile sale. Aceste site-uri și conținutul lor vor avea propria declarație specifică privind accesibilitatea.

Acest site este gestionat de Comisia Europeană în numele tuturor instituțiilor Uniunii Europene, sub supravegherea Comitetului interinstituțional pentru comunicare online (IOCC). Este conceput pentru a fi utilizat de un număr cât mai mare de persoane, inclusiv de persoanele cu handicap.

Toți utilizatorii ar trebui să poată:

 • să mărească textul cu până la 200 % fără probleme
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului utilizând doar tastatura
 • să navigheze pe cea mai mare parte a site-ului cu ajutorul cititoarelor moderne de ecran și al software-urilor de recunoaștere vocală (pe calculatorul sau telefonul lor)

Site-ul este conceput să respecte standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 pentru site-uri și aplicații mobile. Este respectat îndeaproape nivelul „AA” al Orientărilor privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) - versiunea 2.1.

Nivel de conformitate

Acest site este parțial conform cu standardul tehnic EN 301 549 v.3.2.1 și cu Orientările privind accesibilitatea conținutului web (WCAG) 2.1 nivelul AA. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea „Conținut inaccesibil”.

Site-ul a fost testat ultima dată pe 10 martie 2023.

Întocmirea declarației

Această declarație a fost întocmită pe 8 decembrie 2023.

Ea se bazează pe examinarea unui eșantion reprezentativ de pagini web de către un expert în materie de accesibilitate calificat de IAAP, utilizând o combinație de teste manuale și automate.

Părerea dumneavoastră

Vă invităm să ne spuneți care este opinia dumneavoastră cu privire la accesibilitatea site-ului oficial al Uniunii Europene. Vă rugăm să ne informați dacă întâmpinați obstacole în materie de accesibilitate:

 • Telefon: 00 800 6 7 8 9 10 11
 • Formular de contact: Scrieți-ne (vă rugăm să nu includeți în formular date sensibile, de exemplu informații care v-ar putea dezvălui situația financiară/medicală sau orice alt subiect sensibil).

Încercăm să răspundem la observații în termen de 15 zile lucrătoare de la data primirii lor de către departamentul responsabil al Comisiei.

Compatibilitatea cu browserele și tehnologiile asistive

Site-ul oficial al Uniunii Europene este conceput astfel încât să fie compatibil cu următoarele tehnologii asistive standard:

 • cea mai recentă versiune a browserelor Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox și Apple Safari;
 • în combinație cu cele mai recente versiuni ale NVDA, VoiceOver și TalkBack.

Specificații tehnice

Accesibilitatea site-ului oficial al Uniunii Europene se bazează pe următoarele tehnologii pentru a lucra cu combinația specifică de browser web și orice tehnologii sau plugin-uri de asistență instalate pe calculatorul dumneavoastră:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Conținut inaccesibil

În pofida tuturor eforturilor noastre de a asigura accesibilitatea site-ului oficial al Uniunii Europene, suntem conștienți de unele limitări, pe care dorim să le rectificăm. Mai jos este prezentată o descriere a limitărilor cunoscute și a soluțiilor potențiale. Vă rugăm să ne contactați dacă vă confruntați cu o problemă care nu este menționată mai jos.

Limitările cunoscute ale site-ului oficial al Uniunii Europene:

 1. Subtitrările videoclipurilor: unele dintre videoclipurile noastre nu au subtitrări. Lucrăm în permanență la adăugarea lor.
 2. Cititorul video – accesibilitatea prin tastatură: suntem conștienți de unele probleme legate de accesibilitatea tastaturii playerului nostru video (la selectarea limbii de subtitrare din meniu, utilizatorul nu poate schimba limba cu săgețile de pe tastatură, ci doar cu tasta Tab).
 3. Hărțile interactive: hărțile interactive nu sunt accesibile persoanelor cu deficiențe de vedere sau utilizatorilor care navighează doar cu tastatura. Intenționăm să rezolvăm această problemă pe parcursul anului 2024.
 4. Ierarhia rubricilor: pe unele pagini, rubricile nu sunt structurate ierarhic, ceea ce poate cauza probleme utilizatorilor cititorului de ecran. Intenționăm să rezolvăm acest lucru pe parcursul anului 2024.
 5. Verificarea captcha prin glisare: Este important de remarcat faptul că verificarea captcha prin glisare nu este accesibilă utilizatorilor cu surdocecitate.