Direct la conținutul principal

Aviz juridic

Declinarea responsabilității

Comisia Europeană administrează acest site pentru a facilita accesul publicului la informații legate de activitățile sale și de politicile Uniunii Europene, în general. Ne-am propus să furnizăm la timp informații cât mai exacte. Dacă ni se semnalează erori, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Comisia nu își asumă nicio răspundere sau obligație în legătură cu informațiile publicate pe acest site.

Aceste informații:

  • au doar un caracter general și nu sunt destinate să abordeze circumstanțele specifice ale vreunei persoane sau entități;
  • nu sunt în mod necesar exhaustive, complete, exacte sau actualizate;
  • trimit uneori către site-uri externe asupra cărora serviciile Comisiei nu exercită niciun control și pentru care Comisia nu își asumă nicio responsabilitate;
  • nu constituie o consiliere profesională sau juridică (dacă aveți nevoie de consiliere într-un anumit domeniu, ar trebui întotdeauna să consultați o persoană cu calificări corespunzătoare).

Menționăm că nu putem garanta că un document disponibil online reproduce cu fidelitate un text adoptat oficial. Numai Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (ediția tipărită sau, începând cu 1 iulie 2013, ediția electronică de pe site-ul EUR-Lex) este autentic și produce efecte juridice.

Urmărim să reducem la maxim perturbările cauzate de erori tehnice. Cu toate acestea, este posibil ca unele date sau informații de pe site-ul nostru să fi fost create sau structurate în fișiere sau formate care pot prezenta erori; prin urmare, nu putem garanta că serviciile noastre nu vor fi întrerupte sau afectate de asemenea probleme. Comisia nu își asumă răspunderea cu privire la problemele întâlnite ca urmare a utilizării acestui site sau a site-urilor externe la care se face trimitere.

Această declinare a responsabilității nu este destinată să limiteze răspunderea Comisiei într-un mod care contravine condițiilor prevăzute de legislația internă aplicabilă și nu exclude răspunderea sa în situații în care, potrivit legislației respective, această răspundere nu poate fi exclusă.

Politica de confidențialitate
Politica de protecție a datelor. Reglementările UE privind protecția datelor. Servicii electronice.

Aviz privind drepturile de autor

© Uniunea Europeană, 1995-2023
Reproducerea este autorizată cu condiția menționării sursei, exceptând cazurile în care se prevede altfel.
În cazul în care trebuie obținut acordul prealabil pentru reproducerea sau utilizarea informațiilor text sau multimedia (sunet, imagini, programe informatice etc.), acest acord anulează autorizarea generală menționată mai sus și indică în mod clar toate restricțiile impuse utilizării.

Utilizarea emblemei UE de către terți

Principiile de utilizare a emblemei UE de către terți au fost stabilite într-un acord administrativ cu Consiliul Europei. Acest acord a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la data de 8.9.2012 (2012/C 271/04).

În conformitate cu acest acord, orice persoană fizică sau juridică („utilizator terț”) poate folosi emblema UE sau oricare dintre elementele sale, cu condiția ca această utilizare:

(a) să nu creeze impresia sau supoziția că există o legătură între utilizatorul terț și oricare dintre instituțiile, organele, oficiile, agențiile și organismele Uniunii Europene sau Consiliul Europei în cazurile în care nu există o astfel de legătură;

(b) să nu creeze opiniei publice impresia că utilizatorul beneficiază de sprijin, sponsorizare, aprobare sau consimțământ din partea instituțiilor, organelor, oficiilor, agențiilor și organismelor Uniunii Europene sau din partea Consiliului Europei, dacă nu este cazul;

(c) să nu aibă legătură cu vreun obiectiv sau vreo activitate incompatibilă cu obiectivele și principiile Uniunii Europene sau ale Consiliului Europei sau care ar fi în orice alt mod ilegală.

În cazul în care utilizarea emblemei UE respectă condițiile de mai sus, nu este necesar să se solicite o aprobare în scris.

Înregistrarea emblemei UE sau a unei imitații heraldice a acesteia ca marcă comercială sau ca orice alt drept de proprietate intelectuală nu este acceptabilă.

Descărcați emblema UE și informațiile grafice

 

Doriți detalii despre emblema UE?

Pentru informații privind aspectul vizual și grafic al emblemei UE, vă rugăm să ne scrieți pe adresa COMM-VISUAL-IDENTITYatec [dot] europa [dot] eu (COMM-VISUAL-IDENTITY[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Pentru informații juridice referitoare fie la utilizarea emblemei UE, fie la înregistrarea/cererea de înregistrare a unei mărci comerciale care conține elemente ale emblemei UE, vă rugăm să ne scrieți pe adresa EC-EU-EMBLEMatec [dot] europa [dot] eu (EC-EU-EMBLEM[at]ec[dot]europa[dot]eu)