Skip to main content

Studii, formare și voluntariat în Uniunea Europeană

Studii în Europa

Uniunea Europeană sprijină statele membre în eforturile lor de a le oferi cetățenilor cele mai bune oportunități de educație și formare. De asemenea, promovează învățarea limbilor străine în Europa prin:

  • atragerea cât mai multor profesori și elevi pentru a preda și învăța limbi străine
  • încurajarea studenților, stagiarilor, profesorilor și tinerilor să călătorească și să studieze/să lucreze în străinătate
  • crearea de rețele pentru schimbul de cunoștințe și experiență

Dacă doriți să studiați, să urmați cursuri de formare sau să faceți voluntariat, există o serie de programe ale UE care vă pot ajuta să vă continuați educația, să vă aprofundați competențele și să evoluați în dezvoltarea personală în multe țări din UE.

Studii

Ați dori să studiați în străinătate?

Aflați cum vă puteți înscrie, cât durează cursurile, cât costă și ce competențe lingvistice sunt necesare.

Aveți nevoie de sprijin financiar pentru studii sau cursuri de formare?

Programul Erasmus+ oferă finanțare, instrumente și resurse.

Sunteți student dintr-o țară din afara UE?

Aflați tot ce trebuie să știți dacă doriți să vă faceți studiile în Europa.

Voluntariat

Vă interesează voluntariatul?

Există multe modalități de a face voluntariat atât pentru proiecte europene, cât și pentru proiecte internaționale. Aflați mai multe informații despre oportunitățile existente.

Oportunități de cercetare

Doriți să urmați cursuri la o universitate sau la un institut de cercetare din altă țară a UE, să lucrați cu alți cercetători sau să participați la proiecte din domeniul dumneavoastră de cercetare sau la alte proiecte similare?

Locuri de muncă în domeniul cercetării și oportunități de finanțare, pe țară

Pe portalul EURAXESS sunt publicate mii de posturi vacante și burse din peste 40 de țări europene și din alte regiuni ale lumii.

Rezultatele cercetării în UE

Aici veți găsi toate publicațiile, bibliotecile, arhivele și alte surse de date din UE.

Deveniți antreprenor

Sunteți tânăr antreprenor?

Pe lângă inițiativele în domeniul educației și ocupării forței de muncă, UE finanțează un program de schimb între diferite țări din UE pentru tinerii care aspiră să devină antreprenori și oferă finanțare directă tinerilor fermieri.

Informații generale

Portalul pentru tineret este o sursă centrală de informații pentru toate inițiativele UE privind învățarea, munca și voluntariatul. De asemenea, oferă sfaturi de călătorie, informații despre schimburile școlare și alte inițiative ale UE, cum ar fi dialogul UE cu tinerii și Corpul european de solidaritate.