Skip to main content
Portal

o Europskoj uniji

U fokusu

Illustration picture of a vaccine

Zajednički odgovor EU-a na pandemiju bolesti COVID-19

EU angažira sva sredstva kojima raspolaže kako bi se državama članicama pomoglo u koordinaciji nacionalnih odgovora, što uključuje pružanje objektivnih informacija o širenju virusa, mjerama koje su poduzete za njegovo suzbijanje te o mjerama za otklanjanje gospodarske i socijalne štete koju je uzrokovala pandemija.

S ove stranice možete pristupiti posebnim internetskim stranicama i resursima koje su objavili institucije i tijela EU-a i države članice EU-a.

Istaknute teme

Global Gateway

Strategija Europske unije za poticanje održivih veza u cijelom svijetu.

NextGeneration EU

Ovo je NextGenerationEU. To je više od plana oporavka. To je jedinstvena prilika da iz pandemije izađemo jači, preobrazimo naša gospodarstva, stvorimo prilike i radna mjesta u Europi u kakvoj želimo živjeti.

Europski zeleni plan

Europa želi postati prvi klimatski neutralan kontinent tako što će postati moderno i resursno učinkovito gospodarstvo

Načela i vrijednosti

Zajednička načela i vrijednosti koje su temelj života u EU-u: sloboda, demokracija, jednakost i vladavina prava, promicanje mira i stabilnosti

Prioriteti EU-a

Saznajte više o prioritetima EU-a za razdoblje 2019. – 2024.: promicanju zelene Europe, razvoju gospodarske osnove te zaštiti građana i njihovih sloboda.

Proračun

Kako se financira i troši proračun EU-a, upravljanje fondovima EU-a, područja izdataka, provjera činjenica o proračunu EU-a

Postignuća

Saznajte što EU čini za građane, kako štiti prava, promiče blagostanje i nastoji svijet učiniti sigurnijim.

Kutak za učenje

Nastavni materijali, igre i mnogo više o Europskoj uniji i njezinim aktivnostima za djecu, mlade, učitelje i roditelje.

Najzanimljivije publikacije

Općenite informacije u različitim formatima o Europskoj uniji i njezinu djelovanju namijenjene osobama starijima od 18 godina.