Skip to main content
De officiële website

van de Europese Unie

In de kijker

Uitgelicht

Staat van de Unie 2022

Voorzitter Von der Leyen houdt op 14 september voor het Europees Parlement haar toespraak over de Staat van de Unie. Daarin maakt zij de balans op van de verwezenlijkingen van de Commissie tot dusver en zet zij haar visie voor het komende jaar uiteen.

REPowerEU

REPowerEU: betaalbare, veilige en duurzame energie voor Europa

NextGeneration EU

Dit is NextGenerationEU. Het is meer dan een herstelplan. Het is een eenmalige kans om sterker uit de pandemie te komen, onze economie te transformeren, kansen en banen te creëren voor het Europa waar we willen leven.

Europees Jaar van de jeugd

Een jaar in het teken van de jongeren van Europa, om hen te ondersteunen, met hen in dialoog te treden en hun kansen te bieden om hun stem te laten horen.

Beginselen en waarden

De gemeenschappelijke beginselen en waarden waarop de EU gebaseerd is: vrijheid, democratie, gelijkheid, eerbiediging van de rechtsstaat en bevordering van vrede en stabiliteit.

EU-prioriteiten

Meer over de prioriteiten van de EU voor 2019-2024: een groen Europa bevorderen, de economische basis ontwikkelen, de burgers en hun vrijheden beschermen.

Begroting

Hoe de EU-begroting gefinancierd en uitgevoerd wordt, EU-middelenbeheer, uitgaventerreinen, factchecking.

Prestaties

Ontdek wat de EU doet voor haar burgers, hoe zij hun rechten beschermt, de welvaart bevordert en de wereld veiliger probeert te maken.

Leerhoek

Leermiddelen, spelletjes en veel meer over de Europese Unie en haar activiteiten, voor kinderen en tieners, leerkrachten en ouders

Populairste publicaties

Algemene informatie in verschillende formaten over de Europese Unie en wat zij doet, gericht op mensen vanaf 18 jaar