Skip to main content

Wonen, werken, studeren

Wonen in de EU

Ontdek welke rechten u hebt als EU-burger die in de EU woont: wonen, gezondheidszorg, winkelen, trouwen — in het buitenland wonen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Reizen in de EU

Reisplannen? Naar een EU- of een Schengenland? Kom te weten wat u mee aan boord mag nemen, welke regels er gelden voor vliegtuigreizen en welke documenten u zeker mee moet nemen.

Meedoen, overleggen, stemmen

U kunt invloed uitoefenen op de vormgeving en verbetering van de Europese Unie: hier leest u hoe u zich verkiesbaar stelt, een verzoekschrift lanceert of een burgerdialoog bijwoont.

Verhuizen naar de EU

Wilt u legaal verhuizen naar de EU? Ontdek uw EU-rechten en kom te weten of de immigratievoorschriften van de EU voor u gelden.

Werken in de EU

Ken uw rechten als EU-burger die in een ander EU-land werkt, van belastingen en uitkeringen tot solliciteren en pensioen.

Zakendoen in de EU

Ontdek wat er nodig is om zaken te doen in de EU, welke regels en procedures er gelden voor kleine ondernemingen en op welke steun zij een beroep kunnen doen.

Invoer en uitvoer

Ontdek de handelsvoorschriften en -procedures die in de EU gelden voor het in- en uitvoeren van goederen en diensten

Subsidies, beurzen, financiering

Wat zijn de verschillende vormen van EU-financiering? Hoe worden ze beheerd? En wie komt er in aanmerking voor subsidies, beurzen of financiering?

Overheidsopdrachten

Hoe gebruikt de EU overheidsopdrachten, welke regels en procedures gelden er voor het gebruik en de informatie over openbare aanbestedingen?

Studeren en opleiding volgen in de EU

Ontdek hoe de EU-programma’s u kunnen helpen bij uw studies, opleiding, werk of vrijwilligerswerk in een ander land van de EU

Banen en stages bij de EU-instellingen

Loopbanen en soorten contracten bij de EU-instellingen en hoe u kunt solliciteren.