Ugrás a fő tartalomra

Az EU-ról közérthetően

Hasznos kiadványok (szórólapok, brosúrák, diák, térképek), amelyek bemutatják, hogyan működik az EU, és az eurótól a jogalkotáson át az utazásig számos területet áttekintenek.

A kiadvány minden fontos információt közread az Európai Unióról, többek között az EU történetéről, különböző szakterületeken folytatott tevékenységéről és arról, milyen előnyökkel járnak az uniós döntések és intézkedések a polgárok számára.
A kiadvány ismerteteti, mi is az EU, és mi mindent tesz a különböző területeken – az éghajlatváltozás elleni küzdelemtől a foglalkoztatáson át az egészségügyig és a kereskedelemig – azért, hogy javítsa az emberek életkörülményeit Európán belül és kívül.
A kiadvány az EU létrejöttét megálmodó és inspiráló nők és férfiak – ellenállók, politikusok és más kiemelkedő személyiségek – életútját ismerteti.
Ha szeretne tájékozódni az Európai Unió kialakulásáról, működéséről és az uniós jogrendről, ajánljuk figyelmébe ezt az útmutatót.
A tudnivalók széles körére kiterjedő PowerPoint-bemutató rugalmas segédeszközként szolgál azok számára, akik az EU-ról szeretnének tanórát vagy előadást tartani.
A tájékoztató bemutatja, hogyan hallathatják hangjukat a fiatalok azáltal, hogy részt vesznek a választásokon, illetve párbeszédet folytatnak társaikkal és politikai döntéshozókkal.
Az Európa-térkép és -brosúra hasznos tippekkel és információkkal segíti azokat, akik utazni készülnek az Európai Unióban. Utazzon Ön is stresszmentesen ezzel az útmutatóval!
Ajánljuk figyelmébe ezt a plakátot, mely az EU térképén kívül sok hasznos tudnivalót feltüntet a 27 uniós tagállamról (pénznem, tőke, terület, népesség).