Direct la conținutul principal

Veniți într-un centru UE

UE dispune de un serviciu central de contact, precum și de o serie de rețele paneuropene care vă pot oferi informații, servicii și sprijin. Utilizați harta de mai jos, intitulată „Uniunea Europeană în apropierea mea”, pentru a localiza centrele UE active în regiunea dumneavoastră și pentru a afla ce servicii oferă.

Harta „Uniunea Europeană în apropierea mea”

Utilizând meniurile derulante, puteți selecta centrele UE:

  • După localizarea geografică – puteți selecta țara și regiunea în care doriți să găsiți un centru UE. Dacă faceți clic pe butonul „Geolocalizați-mă”, vor fi afișate toate centrele UE din apropierea locației dumneavoastră actuale.
  • După rețea – puteți alege să vi se afișeze pe hartă doar o anumită rețea/anumite rețele UE.
  • După un cuvânt-cheie – puteți selecta un anumit subiect pentru a găsi centrele UE care sunt cele mai potrivite pentru a răspunde la întrebarea dumneavoastră.

Apoi, puteți face clic pe oricare dintre centrele UE de pe hartă (marcate cu puncte colorate) pentru a le obține datele de contact și pentru a afla ce servicii oferă.

Descrierea detaliată a centrelor UE

Centre UE generale

Alte centre UE

Există și centre UE cu mandate mai restrânse, care aparțin unor rețele mai specializate și pot furniza o serie de alte servicii. Iată mai jos câteva exemple de astfel de servicii.

Lista rețelelor de mai jos nu este exhaustivă: explorați harta pentru a găsi mai multe centre UE.