Ugrás a fő tartalomra
blue background with six yellow stars and the Progress Pride Flag
Az egyenlőségközpontú Uniót ünnepeljük

Európai választások, 2024. június 6–9.

További érdekes oldalak

Az EU-ban a mindennapi életünket meghatározó alapelvek és értékek a következők: szabadság, demokrácia, egyenlőség és jogállamiság, valamint a béke és stabilitás előmozdítása.

Az uniós költségvetésről dióhéjban: finanszírozás és felhasználás, az uniós alapok kezelése, kiadási területek, főbb tények és számadatok

Mit tesz az EU a polgárokért, hogyan védelmezi a jogaikat és mozdítja elő jólétüket, és miként küzd azért, hogy a világ biztonságosabb hellyé váljon

Oktatási anyagok, játékok és sok minden más az Európai Unióról és tevékenységeiről gyerekeknek, tizenéveseknek, pedagógusoknak és szülőknek

Ezekből a hasznos kiadványokból Ön is sok érdekeset megtudhat az EU történetéről és működéséről, így pl. az euróról, az uniós jogról és a határok nélküli utazásról.

Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei

„Az uniós intézmények és szervek legfrissebb hírei” rovat tartalma gépi fordításban mind a 24 hivatalos uniós nyelven elérhető.

Crowd of smiling people with rainbow flags
  • News article

On International Day against Homophobia, Biphobia and Transphobia, the EU reaffirms homophobia, biphobia and transphobia have no place in the EU or anywhere in the world. Equality, freedom and justice must apply to everyone regardless of actual or perceived sexual orientation and gender identity.

Winners of the EU gender equality champions awards standing in a line
  • Press release

The Centre National de la Recherche Scientifique, France, and the Universitat Rovira i Virgili, Spain, have both won EU Sustainable Gender Equality Champions awards. The Gender Equality Champions newcomer award went to Ireland’s Technological University of the Shannon: Midlands Midwest.

Fire Blade 2022 - European Defence Agency helicopter exercise in Hungary
  • Press release

The Commission will support 54 joint European defence research and development projects with more than €1 billion from the European Defence Fund. The selected projects will support technological excellence in defence capabilities, like cyber defence, ground, air and naval combat and space.