Ugrás a fő tartalomra
logo of European Fisheries Control Agency

Áttekintés

  • Szerep: az EFCA az EU közös halászati politikájának megfelelő végrehajtását biztosítja
  • Ügyvezető igazgató: Susan Steele
  • Alapítás éve: 2005
  • Alkalmazottak száma: 73
  • Székhely: Vigo (Spanyolország)
  • Honlap: Európai Halászati Ellenőrző Hivatal 

Tevékenység

Az Európai Halászati Ellenőrző Hivatal (European Fisheries Control Agency, EFCA) azt hivatott biztosítani, hogy a közös halászati politika keretében folytatott ellenőrzési, vizsgálati és felügyeleti tevékenységek a lehető legmagasabb szintű egységes normák szerint menjenek végbe. Ennek érdekében az EFCA összehangolja a tagállamok között az ellenőrzés és a vizsgálat terén megvalósuló együttműködést.

Az EFCA azáltal is támogatja a Bizottság és az uniós tagállamok munkáját, hogy képzést biztosít az uniós tagállamok ellenőreinek és oktatóinak, elősegítendő, hogy a közös halászati politika szabályait minden érintett megfelelően alkalmazza.

Kik látják hasznát a hivatal tevékenységének?

Az EFCA azáltal hoz létre hozzáadott értéket, hogy uniós szinten elősegíti egyenlő versenyfeltételek kialakulását a halászati ágazatban. A cél az, hogy az európai szabályokat mindenki tiszteletben tartsa, és hogy – működési helyétől függetlenül – a halászati ágazat összes szereplője egyenlő elbánásban részesüljön.

A közös halászati politika a fenntartható halászat előmozdításához is hozzájárul: javítja a hatályos állományvédelmi és -gazdálkodási intézkedéseknek való megfelelést, aminek a jelen és a jövő generációk is hasznát látják.

 

Kapcsolódó weboldalak

Könyvtár 

Legfrissebb hírek 

Álláslehetőségek 

Kapcsolat

Európai Halászati Ellenőrző Hivatal (EFCA)

Név
Európai Halászati Ellenőrző Hivatal (EFCA)
Honlap
https://www.efca.europa.eu/en
Telefonszám
+34 986 12 06 10
Fax
+34 986 12 52 34
Postai cím
Edificio Odriozola, Avenida García Barbón 4, 36201 Vigo Pontevedra, Spanyolország
Közösségi média