Direct naar de inhoud
Gemeenschappelijke onderneming van de EU

Gemeenschappelijke onderneming “Slimme netwerken en diensten”

Smart Networks and Services Joint Undertaking logo

Overzicht

Wat doet zij?

De Gemeenschappelijke Onderneming “Slimme netwerken en diensten” is een publiek-privaat partnerschap met een dubbele opdracht:

  • de technologische soevereiniteit van Europa op het gebied van 6G bevorderen  
  • de uitrol van 5G in Europa stimuleren 

De GO SNS financiert onderzoeks- en innovatieprojecten om de industriële positie van Europa in de mondiale waardeketen voor slimme netwerken en diensten te versterken. Zij bundelt middelen van de EU en de industrie om de ontwikkeling van veilige, energie-efficiënte slimme netwerken en dienstentechnologie te versnellen.

Zij geeft vorm aan een strategische routekaart en een implementatieagenda voor onderzoek en innovatie om de 6G-visie van de EU op technologisch en zakelijk gebied waar te maken. De GO SNS richt zich op een grootschalige digitalisering van maatschappelijke en bedrijfsprocessen door middel van intelligente en duurzame connectiviteit in de hele menselijke, fysieke en digitale wereld. 

Zij streeft ernaar het voortouw te nemen bij het ontwerpen, ontwikkelen en standaardiseren van connectiviteitstechnologieën van de volgende generatie en een vroege marktintroductie van 6G tegen het einde van het decennium aan te moedigen. Daartoe werkt zij samen met een kritische massa van Europese belanghebbenden en faciliteert zij de internationale samenwerking bij verschillende 6G-initiatieven. 

De GO SNS sluit zich ook aan bij de EU-landen op het gebied van programma’s voor 6G-onderzoek en -innovatie en zorgt voor strategische coördinatie om de uitrol van geavanceerde 5G in Europa te stimuleren.

Wie is erbij gebaat?

Alle bedrijven of onderzoeksorganisaties in de EU en andere met het programma Horizon Europa geassocieerde landen profiteren van de werkzaamheden van de GO SNS. 

Meer in het bijzonder: 

– een breed scala aan industriële spelers en kleine en middelgrote ondernemingen, niet alleen in de telecommunicatiesector, maar ook alle bedrijven die zich richten op het internet der dingen, de cloud, componenten en apparaten, en verticale industrieën, zoals vervoer, logistiek, energie, productie, industrie 4.0, media, onderwijs, gezondheidszorg en slimme landbouw

– alle onderzoeksorganisaties of universiteiten die bijdragen aan de Europese technologische en wetenschappelijke excellentie om 6G-systemen vorm te geven en te beheersen

De samenleving als geheel profiteert van toekomstige nieuwe toepassingen, zoals uitgebreide “reality sensing”, telepresentie en collaboratieve robotica. 6G moet bijdragen aan de volgende generatie van veilige, betrouwbare, inclusieve en duurzame slimme netwerken en diensten in Europa.  

Meer informatie

Taken en doelstellingen van de gemeenschappelijke onderneming SNS 

Laatste nieuws 

Werkprogramma onderzoek en innovatie van de GO SNS

Oproep tot het indienen van voorstellen

Projectportefeuille 

Vacatures

Contact

Gemeenschappelijke onderneming “Slimme netwerken en diensten”

Naam
Gemeenschappelijke onderneming “Slimme netwerken en diensten”
Website
https://smart-networks.europa.eu/
E-mail
CNECT-E1-SNSatec [dot] europa [dot] eu
Postadres

Wetstraat 51
1000 Brussel
België

Sociale media