Skip to main content
European External Action Service - Logo

Perustiedot

  • Tehtävä: hallinnoi EU:n diplomaattisia suhteita EU:n ulkopuolisten maiden kanssa ja johtaa EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa
  • EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja: Josep Borrell  
  • Perustettu: 2011
  • Toimipaikka: Bryssel (Belgia)
  • VerkkosivustoEuroopan ulkosuhdehallinto

Euroopan ulkosuhdehallinto (EUH) huolehtii EU:n diplomaattisista suhteista. Sen tavoitteena on parantaa EU:n ulkopolitiikan johdonmukaisuutta ja tehokkuutta ja lisätä EU:n vaikutusvaltaa maailmanlaajuisesti.

Mitä Euroopan ulkosuhdehallinto tekee?

Euroopan ulkosuhdehallinto esimerkiksi

Kokoonpano

Euroopan ulkosuhdehallintoa johtaa EU:n ulkoasiainedustaja – viralliselta nimikkeeltään unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja. Ulkosuhdehallinto toimii

Miten Euroopan ulkosuhdehallinto toimii?

Ulkoasiainedustaja on myös yksi Euroopan komission varapuheenjohtajista. Hän edustaa EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa eri puolilla maailmaa, koordinoi Euroopan komission työtä EU:n ulkosuhteiden alalla ja johtaa puhetta EU:n ulko-, puolustus- ja kehitysministerien kokouksissa. Hän panee täytäntöön EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhdessä EU-maiden kanssa. Työssä käytetään sekä EU:n varoja että kansallisia varoja. Tavoitteena on varmistaa koko EU:n ulkopolitiikan johdonmukaisuus.

EU:lla on rajojensa ulkopuolella lukuisia edustustoja, jotka hoitavat samanlaisia tehtäviä kuin suurlähetystöt.

Euroopan ulkosuhdehallinto ja sinä

EU:n ulkopolitiikka ja sitä toteuttavat ohjelmat ovat EU-kansalaisen turvana EU:n ulkopuolella. Kannattaa myös tutustua niiden tarjoamiin koulutus- ja työmahdollisuuksiin.

Kansalaiset voivat

Lisätietoa

Euroopan ulkosuhdehallinnon vuotuiset toimintakertomukset

Yhteydenotot

Nimi
Euroopan ulkosuhdehallinto
Verkkosivusto
https://www.eeas.europa.eu
Puhelinnumero
+32 2 584 11 11
Sosiaalinen media