Direct la conținutul principal

Politica privind accesibilitatea site-urilor de internet

Toate site-urile oficiale ale instituțiilor UE ar trebui să se conformeze orientărilor internaționale în materie de accesibilitate a conținutului publicat pe internet. Cu alte cuvinte, textele, imaginile, formularele, sunetele etc. ar trebui să fie accesibile și ușor de înțeles de cât mai multe persoane, fără discriminare.

Nivelurile superioare ale portalului EUROPA respectă orientările privind accesibilitatea conținutului web (WCAG), versiunea 2.0, nivelul AA, elaborate de Consorțiul World Wide Web (W3C) ca parte din Inițiativa privind accesibilitatea site-urilor web.

Este posibil ca materialele video și documentele în format WORD sau PDF de pe unele pagini să nu fie optimizate din punctul de vedere al accesibilității.

Toate noile pagini și sub-site-uri ale portalului Europa ar trebui să respecte aceleași standarde de accesibilitate. În același timp, depunem eforturi pentru a modifica și paginile de nivel inferior, astfel încât acestea să respecte aceleași standarde.

Pentru informații suplimentare despre proiectele în curs, consultați orientările noastre pentru crearea de pagini de internet accesibile .