Gå til hovedindholdet
Decentralt agentur

Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO)

Logo of European Union Intellectual Property Office (EUIPO)

Oversigt

  • Rolle: EU's Kontor for Intellektuel Ejendomsret administrerer EU's rettigheder for varemærker og designs, Det Europæiske Observationscenter for Krænkelser af Intellektuelle Ejendomsrettigheder og databasen over forældreløse værker.
  • Administrerende direktør: Christian Archambeau
  • Oprettet i: 1994
  • Antal ansatte: 775
  • Sted: Alicante (Spanien)
  • Website: EUIPO

EU's Kontor for Intellektuel Ejendomsret administrerer EU's rettigheder for varemærker og designs, som er gældende i hele EU. Disse rettigheder supplerer nationale intellektuelle ejendomsrettigheder (IP-rettigheder) og er forbundet med internationale ordninger. Siden 2012 har EUIPO haft ansvaret for EU's Observationscenter  for Krænkelser af Intellektuelle Ejendomsrettigheder og databasen over forældreløse værker.

Hvad laver det?

Kontoret modtager og behandler i gennemsnit over 150 000 varemærkeansøgninger og 90 000 designansøgninger årligt. Det tilskynder også til ensartet praksis blandt EU-landenes IPR-kontorer gennem samarbejdet inden for det Europæiske Unions netværk for intellektuel ejendomsret. Der anvendes brugervenlige IP-redskaber til dette formål.

Gennem observationscentret samler kontoret et netværk af interessenter med henblik på at øge kendskabet til intellektuelle ejendomsrettigheder via undersøgelser, projekter og redskaber. EUIPO administrerer også databasen over forældreløse værker, som giver digitaliseret adgang til offentlige oplysninger om litterære, kinematografiske og audiovisuelle værker, billeder og fotografier.

Hvem har gavn af det?

Intellektuelle ejendomsrettigheder er afgørende for økonomisk aktivitet og vækst. De giver betydelig merværdi til deres ejere og til økonomien som helhed. EUIPO vil gøre sine tjenester tilgængelige og nemme at anvende, så der skabes synergier både i og uden for EU i samarbejde med partnere og interessenter:

  • brugerne af IP registreringssystemer, navnlig små og mellemstore virksomheder
  • IP-kontorer i og uden for EU
  • brugersammenslutninger
  • andre internationale organer på IP-området.

Se også

EUIPO's onlinetjenester – IP-værktøjer

Onlinekurser

Nyhedsbreve

Arrangementer og publikationer

Ledige stillinger

Kontakt

Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO)

Navn
Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO)
Websted
https://www.euipo.europa.eu/da
E-mail
informationateuipo [dot] europa [dot] eu
Telefonnummer
+34 96 513 91 00
Postadresse
Avenida de Europa 4, 03008 Alicante Alicante, Spanien
Sociale medier