Skip to main content

Foglalkoztatás és szociális ügyek

Foglalkoztatás és szociális ügyek

A technológiai fejlődés, a globalizáció és a demográfiai változások továbbra is hatással vannak az európaiak élet- és munkakörülményeire. Az EU szakpolitikai intézkedéseket és jogszabályjavaslatokat dolgoz ki, hogy a tagállamok meg tudjanak birkózni a kihívásokkal.

A polgárok jogainak megerősítése érdekében az EU kidolgozta a szociális jogok európai pillérét, amely garantálja:

  • az esélyegyenlőséget és a munkavállalási jogot,
  • a tisztességes munkafeltételeket,
  • a szociális védelmet és a társadalmi befogadást.

Az EU forrásokkal segíti a köz- és magánszervezeteket, hogy végrehajtsák és javítsák a foglalkoztatás- és szociálpolitikai intézkedéseket, és hogy finanszírozni tudják a jelen és a jövő nemzedékeit segítő projekteket.

Az uniós munkajog által előírt minimumszabályok mindenkinek védelmet biztosítanak, aki az Európai Unióban él vagy dolgozik. Az EU azt is megkönnyíti az uniós polgároknak, hogy egy másik uniós tagállamban éljenek és dolgozzanak, miközben társadalombiztosítási (pl. az egészségbiztosításhoz és a szociális juttatásokhoz fűződő) jogosultságaik megmaradnak.

Hírek

29 június 2022
Åsa Larson re-elected as member of EIOPA’s Management Board<div class="field field-label-hidden field-name-field-eiopa-body field-type-text-long item-list"> <div class="field-items"> <div class="even field-item first last"> The Board of Supervisors of the European...