Ugrás a fő tartalomra

Közös uniós fellépés a Covid19 ellen

Az EU minden rendelkezésére álló eszközt bevet annak érdekében, hogy segítsen a tagállamoknak összehangolni válaszintézkedéseiket. Többek között tényszerű információkkal szolgál a vírus terjedéséről, a megfékezésére irányuló hatékony eszközökről és a járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyrehozatalát célzó intézkedésekről.

Ezen az oldalon az uniós intézmények és szervek, valamint a tagállamok koronavírus-vonatkozású webhelyeihez és információforrásaihoz vezető linkeket gyűjtöttük egybe.

Reflektorfényben

 NextGenerationEU

NextGenerationEU

A Next Generation EU több, mint helyreállítási terv: soha vissza nem térő alkalom, hogy megerősödve kerüljünk ki a világjárványból, átalakítsuk gazdaságainkat, lehetőségeket és munkahelyeket teremtsünk, valamint olyan hellyé tegyük Európát, ahol szívesen élünk.
Recovery plan for Europe

Európai helyreállítási terv

Az EU-országok vezetői megállapodtak az európai helyreállítási tervről. Összesen mintegy 1,8 billió euró áll majd Európa rendelkezésére ahhoz, hogy rugalmas ellenálló képességét fokozza, és elinduljon a fenntartható fellendülés útján.
Coronavirus Response

A koronavírussal kapcsolatos válaszintézkedések

Az Európai Unió intézkedéseinek célja a koronavírus terjedésének megfékezése, a tagállami egészségügyi rendszerek támogatása és a világjárvány társadalmi-gazdasági hatásainak ellensúlyozása.

Uniós fellépés

European External Action Service

Európai Külügyi Szolgálat

Legfrissebb hírek a koronavírus-válságról: uniós intézkedések, a külföldön rekedt uniós polgárok hazaszállítása és a szolidaritás ékes példái világszerte

Európai szolidaritás a gyakorlatban

Az országok, a régiók és az emberek EU-szerte segítséget nyújtottak egymásnak a válság alatt. Az alábbi linkeken olyan személyes hangú történeteket adunk közre, amelyekben az európai szolidaritás a legnagyszerűbb oldaláról mutatkozik meg.

#EuropeansAgainstCovid19

Koronavírus: Európai szolidaritás a gyakorlatban

Európaiak a Covid19 ellen

Küzdelem a dezinformáció ellen

A koronavírus-járványhoz kapcsolódóan Európában rengeteg álhír és félrevezető információ keringett, amelyek gyakran veszélyesnek bizonyultak. A dezinformáció, a félretájékoztatás és a külföldi beavatkozás elleni küzdelem közös erőfeszítést igényelt, melyben az uniós intézmények, az uniós tagállamok, a civil társadalom és az online platformok egyaránt részt vállaltak.

Hogyan lehet küzdeni a dezinformáció ellen? (Európai Parlament)

Küzdelem a dezinformáció ellen (az Európai Unió Tanácsa)

Küzdelem a dezinformáció ellen (Európai Bizottság)

Európai helyreállítási terv

Az Európai Bizottság nagyszabású tervet terjesztett elő Európa helyreállítása céljából, hogy segítse a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk rendezését, az európai helyreállítás beindítását, valamint munkahelyek létrehozását, illetve védelmét. A terv az uniós költségvetésben rejlő lehetőségek maximális kiaknázásán alapul.

Európai helyreállítási terv (az Európai Unió Tanácsa – legfrissebb hírek és idővonal)

Európai helyreállítási terv (Európai Bizottság)

Az uniós tagállamok és az Európai Gazdasági Térség

News