Skip to main content

UE împotriva COVID-19

UE mobilizează toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a ajuta statele membre să își coordoneze răspunsurile naționale. În același timp, furnizează informații obiective cu privire la răspândirea virusului, la modalitățile eficiente de a o limita și la măsurile luate pentru a repara pagubele economice și sociale provocate de pandemie.

De pe această pagină puteți accesa paginile web și resursele dedicate publicate de instituțiile și organismele UE, precum și de statele membre ale UE.

În prim-plan

Vorbim despre NextGenerationEU. Nu vorbim numai despre un plan de redresare. Vorbim despre o șansă unică în viață, aceea de a ieși din pandemie mai puternici, de a ne transforma economiile, de a crea oportunități și locuri de muncă în Europa pe care ne-o dorim.
Liderii UE au convenit asupra Planului de redresare pentru Europa. A fost alocată o sumă totală de aproximativ 1,8 mii de miliarde EUR pentru a angaja Europa pe calea unei redresări durabile și reziliente.
Un vaccin sigur și eficace este cea mai trainică soluție de ieșire din pandemie. Comisia Europeană negociază intens în vederea creării unui portofoliu diversificat de vaccinuri la prețuri echitabile pentru cetățenii UE.

Cronologie

Acțiunile UE

Răspunsul la situația de urgență creată de coronavirus – politica monetară și măsurile de supraveghere bancară

Solidaritatea europeană în acțiune

Numeroase țări, regiuni și persoane au întins o mână de ajutor vecinilor lor în aceste vremuri de criză. Citiți mai jos câteva exemple de solidaritate europeană.

#EuropeansAgainstCovid19

Noul coronavirus: Solidaritatea europeană în acțiune

Europenii împotriva COVID-19

Combaterea dezinformării

Epidemia de COVID-19 din Europa a fost însoțită de un val de informații false și înșelătoare, adesea periculoase. Lupta împotriva dezinformării, a inducerii în eroare și a interferențelor străine necesită eforturi comune, care să implice toate instituțiile europene, statele membre ale UE, societatea civilă și platformele online.

Cum să combatem dezinformarea (Parlamentul European)

Combaterea dezinformării (Consiliul Uniunii Europene)

Combaterea dezinformării (Comisia Europeană)

Planul de redresare pentru Europa

Pentru a contribui la compensarea daunelor economice și sociale provocate de pandemia de coronavirus, la demararea procesului de redresare europeană, la protejarea locurilor de muncă și la crearea altora noi, Comisia Europeană propune un plan major de redresare pentru Europa bazat pe valorificarea întregului potențial al bugetului Uniunii.

Un plan de redresare pentru Europa (Consiliul Uniunii Europene – ultimele evoluții și calendarul)

Planul de redresare pentru Europa (Comisia Europeană)