Potrivit declarației Organizației Națiunilor Unite din 5 mai 2023, după mai mult de 3 ani, COVID-19 nu mai constituie o urgență sanitară mondială.
Pandemia de COVID-19 a avut un impact puternic asupra oamenilor, a societății și a economiei noastre, dar UE a depășit-o cu succes datorită cooperării, hotărârii, anduranței, științei și inovării noastre.
UE a mobilizat toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziție pentru a ajuta țările UE să își coordoneze răspunsurile naționale. În același timp, a furnizat informații obiective cu privire la răspândirea virusului, la modalitățile eficiente de a o limita și la măsurile luate pentru a repara pagubele economice și sociale provocate de pandemie.
În întreaga UE, gesturile de solidaritate între țări, regiuni și oameni au contribuit la combaterea și depășirea pandemiei.
Pentru a-i ajuta pe cei afectați din punct de vedere economic de pandemie, la demararea procesului de redresare europeană, la protejarea locurilor de muncă și la crearea altora noi, Comisia Europeană a prezentat un plan major de redresare pentru Europa bazat pe valorificarea întregului potențial al bugetului Uniunii.
De pe această pagină, puteți accesa o selecție de resurse privind pandemia de COVID-19 publicate de instituțiile UE și de țările UE în timpul pandemiei.