Direct naar de inhoud

De gezamenlijke EU-aanpak van de coronacrisis

Met alle middelen waarover ze beschikt, helpt de Europese Unie de EU-landen hun nationale maatregelen te coördineren. Dat houdt ook in dat zij objectieve informatie geeft over de verspreiding van het virus, over de maatregelen om de uitbraak in te dammen en over de inspanningen voor het herstel van de economische en sociale schade.

Op deze pagina vindt u links naar speciale websites en documenten van de EU-instellingen en de EU-landen.

Highlights

 NextGenerationEU

NextGenerationEU

Daar draait het om bij NextGenerationEU. Het is meer dan een herstelplan. Het is een eenmalige kans om sterker uit de pandemie te komen, onze economie te transformeren, kansen en banen te creëren voor het Europa waar we willen leven.
Recovery plan for Europe

Herstelplan voor Europa

De EU-leiders zijn het eens geworden over het herstelplan voor Europa. In totaal is er zo'n 1800 miljard euro beschikbaar om Europa op weg te helpen naar een duurzaam en veerkrachtig herstel.
Coronavirus Response

Coronavirus: EU-respons

De maatregelen van de Europese Unie om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, de nationale gezondheidsstelsels te ondersteunen en de sociaal-economische gevolgen van de pandemie tegen te gaan.

Tijdlijn

Bekijk de tijdlijn van de maatregelen van de EU-instellingen sinds het begin van de pandemie.

Wat de EU doet

Europese solidariteit in actie

Landen, regio’s en steden in de hele EU bieden elkaar de helpende hand in deze tijden van crisis. Lees de verhalen over Europese solidariteit op zijn best.

#EuropeansAgainstCovid19

Coronacrisis: Europese solidariteit in actie

Europeanen tegen COVID-19

Bestrijding van desinformatie

De coronacrisis in Europa ging gepaard met een golf van vaak gevaarlijke foute en misleidende informatie. Alle Europese instellingen, EU-landen, maatschappelijke organisaties en onlineplatforms hebben samen de strijd aangebonden met deze desinformatie, foute berichtgeving en buitenlandse inmenging.

Bestrijding van desinformatie (Europees Parlement)

Bestrijding van desinformatie (Raad van de Europese Unie)

Bestrijding van desinformatie (Europese Commissie)

Herstelplan voor Europa

Om de economische en sociale schade van de coronapandemie te herstellen, de Europese economie weer snel op gang te brengen, bestaande banen te redden en nieuwe te scheppen, stelt de Europese Commissie een groot herstelplan voor Europa voor, dat het maximale uit de EU-begroting haalt.

Een herstelplan voor Europa (Raad van de Europese Unie, laatste ontwikkelingen en tijdlijn)

Herstelplan voor Europa (Europese Commissie)

EU-landen en de landen van de Europese Economische Ruimte

Nieuws