Skip to main content
European Union

EU's fælles reaktion på covid-19

EU mobiliserer alle de ressourcer, der er til rådighed for at hjælpe medlemslandene med at koordinere deres reaktion på coronakrisen. Det omfatter bl.a. objektiv information om spredningen af virusset, en effektiv indsats for at dæmme op for den og en række foranstaltninger, der er truffet for at udbedre de økonomiske og samfundsmæssige skader, som pandemien har forårsaget.

Fra denne side kan du få adgang til de særlige websites og ressourcer, der er offentliggjort af EU's institutioner og organer samt EU-landene.

De vigtigste begivenheder

Dette er NextGenerationEU. Det er mere end en genopretningsplan. Det er en enestående chance for at komme stærkere ud af pandemien, omstille vores økonomier og skabe muligheder og arbejdspladser i det Europa, vi gerne vil leve i.
Det er lykkedes EU's ledere at nå til enighed om genopretningsplanen for Europa. I alt ca. 1,8 bio. EUR vil hjælpe Europa på vej mod en bæredygtig og modstandsdygtig genopretning.
EU's indsats for at bremse spredningen af coronavirusset, understøtte de nationale sundhedssystemer og modvirke pandemiens socioøkonomiske konsekvenser.

Tidslinje

EU's indsats

Seneste nyt om EU-tiltag, hjemtransporter og historier om solidaritet fra hele verden

Europæisk solidaritet i aktion

Lande, regioner og borgere i hele EU har rakt en hjælpende hånd til nabolandene i denne krisetid. Nedenfor finder du historier om europæisk solidaritet, når den er bedst.

#EuropeansAgainstCovid19

Coronavirus: Europæisk solidaritet i aktion

Europeans versus COVID-19

Bekæmpelse af misinformation

Coronavirusudbruddet i Europa har ført til en bølge af ofte farlige falske og vildledende informationer. Bekæmpelse af desinformation, misinformation og udenlandsk indblanding er en fælles indsats, der involverer alle EU-institutioner, alle EU-lande, civilsamfundet og en række onlineplatforme.

Europa-Parlamentet vil bekæmpe disinformation

Bekæmpelse af desinformation (Rådet for Den Europæiske Union)

Sådan bekæmper vi misinformation (Europa-Kommissionen)

Genopretningsplan for Europa

For at afbøde de økonomiske og samfundsmæssige skadevirkninger af coronaviruspandemien, kickstarte den europæiske genopretning og beskytte og skabe job foreslår Europa-Kommissionen en omfattende genopretningsplan for Europa, der skal udnytte EU-budgettet fuldt ud.

En genopretningsplan for Europa (Rådet for Den Europæiske Union – den seneste udvikling og tidsplan)

Genopretningsplan for Europa (Europa-Kommissionen)

EU-landene, Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde og Storbritannien

Nyheder