Gå til hovedindholdet

Fejring af Europas kulturarv og mangfoldighed

EU arbejder på at bevare Europas fælles kulturarv og støtte og styrke den kunstneriske og kreative sektor i Europa. Særlige initiativer som det europæiske år for kulturarv skal gøre denne levende og mangfoldige kultur tilgængelig for alle.

Kulturen indgår i mange af EU's politikker, bl.a. uddannelses-, forsknings- og socialpolitikken og politikken for regional udvikling og eksterne forbindelser. I dagens globaliserede og interaktive verden er kultur også tæt forbundet med medierne og de digitale teknologier. EU fremmer politisk samarbejde om kultur mellem medlemslandene og med internationale organisationer.

Gennem programmet Et kreativt Europa hjælper EU filmindustrien, kunstsektoren og den kreative sektor med at skabe beskæftigelse og vækst og åbne for nye internationale muligheder, markeder og målgrupper.

Hvert år vælges 2 byer til europæiske kulturhovedstæder – det giver et ekstra skub til den lokale økonomi og sætter fokus på lokale kunstnere og byens enestående kulturskatte.

EU danner også partnerskaber med filmfestivaler, kulturelle udstillinger, koncerter, konferencer og kunstprisuddelinger i hele Europa hele året rundt.