Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Europe Direct - απαντά τις ερωτήσεις σας σχετικά με την ΕΕ

Πώς θα βρω εργασία σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα; Η πτήση μου ακυρώθηκε - ποια είναι τα δικαιώματά μου; Για ποιες επιχορηγήσεις της ΕΕ μπορεί να υποβάλει αίτηση ο οργανισμός μου; Είναι ασφαλείς οι αγορές μέσω διαδικτύου από άλλη χώρα της ΕΕ; Υπάρχουν κανόνες της ΕΕ που εγγυώνται την ποιότητα των τροφίμων μας;

Αυτές είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την ΕΕ. Μπορούμε να τις απαντήσουμε.

Το έργο μας

Το κέντρο επικοινωνίας Europe Direct λειτουργεί με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Απαντάμε, τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα, σε οποιαδήποτε ερώτηση του κοινού σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το προσωπικό μας περιλαμβάνει φυσικούς ομιλητές και των 24 επισήμων γλωσσών της ΕΕ, καθώς και ουκρανικών και ρωσικών.

Μπορούμε

  • να σας δώσουμε αμέσως απάντηση σε γενικές ερωτήσεις σχετικά με την ΕΕ
  • να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε στις ιστοσελίδες που δημοσιεύουν τα όργανα της ΕΕ
  • να βρούμε για σας πιο εξειδικευμένες πληροφορίες. Αν χρειαστεί, ζητάμε για λογαριασμό σας από κάποιον εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • να σας δώσει στοιχεία επικοινωνίας με τις καλύτερες πηγές για περαιτέρω ενημέρωση και παροχή συμβουλών
  • να σας δώσει ορθές και επικαιροποιημένες πληροφορίες, σύμφωνα με τα πρότυπα της δημόσιας διοίκησης. Ωστόσο, οι απαντήσεις μας δεν είναι ποτέ νομικά δεσμευτικές.

Τι δεν μπορούμε να κάνουμε

Δυστυχώς, το κέντρο Europe Direct δεν μπορεί:

  • να καταχωρίζει ή να διαβιβάζει καταγγελίες/προβλήματα (αλλά μπορούμε να σας υποδείξουμε πού να απευθυνθείτε)
  • να σχολιάζει πολιτικές της ΕΕ
  • να σας δίνει νομικές συμβουλές ή να ερμηνεύει τη νομοθεσία της ΕΕ
  • να ασχολείται με θέματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΕ
  • να σας βοηθά στη διάδοση των πολιτικών σας απόψεων σχετικά με θέματα της ΕΕ. Ωστόσο, μπορείτε να σχολιάζετε συγκεκριμένες προτάσεις της ΕΕ σ΄ αυτόν τον ιστότοπο ή να μας ακολουθείτε και να αναρτάτε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, μπορείτε να επηρεάζετε τις πολιτικές της ΕΕ μέσω του δημόσιου πολιτικού διαλόγου με τους εκλεγμένους εκπροσώπους σας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το κέντρο Europe Direct

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν. Μπορείτε να μας τηλεφωνείτε από οπουδήποτε στην ΕΕ, δωρεάν, στον αριθμό 00 800 6 7 8 9 10 11. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών τηλεφωνίας δεν επιτρέπουν την πρόσβαση ή χρεώνουν γι’ αυτήν. Γι’ αυτό, μπορείτε επίσης να μας τηλεφωνείτε σε άλλους αριθμούς, ανάλογα με τη χώρα.

Μπορείτε να μας γράψετε ή να μας τηλεφωνήσετε από οπουδήποτε στον κόσμο. Αν τηλεφωνείτε από χώρα εκτός της ΕΕ, χρεώνεστε με την κανονική τιμή δικτύου. Μπορείτε επίσης να μας τηλεφωνείτε μέσω διαδικτύου.

Εκτός των ωρών λειτουργίας του κέντρου — εργάσιμες ημέρες από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ώρα κεντρικής Ευρώπης — μπορείτε να αφήσετε μήνυμα ή να μας ζητήσετε, συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα, να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί μας.

Στις γραπτές ερωτήσεις συνήθως απαντάμε εντός 3 ημερών. Για πιο περίπλοκες ερωτήσεις μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Κατά μέσο όρο, απαντάμε στις τηλεφωνικές κλήσεις εντός 15 δευτερολέπτων.

Your Europe

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρακτικά δικαιώματά σας βάσει του δικαίου της ΕΕ και, σε ορισμένες περιπτώσεις, νομικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής τους στον ιστότοπο Your Europe.