Gå til hovedindholdet

Europe Direct – få svar på dine spørgsmål om EU

Hvordan finder jeg arbejde i et andet EU-land? Mit fly er blevet aflyst – hvad har jeg ret til? Hvilke EU-tilskud kan min organisation søge om? Er det sikkert at handle på nettet i et andet EU-land? Findes der EU-regler, som garanterer kvaliteten af vores madvarer?

Det er nogle af de spørgsmål, som folk typisk stiller om EU. Og vi kan svare på dem.

Hvad vi gør

Europe Directs kontaktcenter drives af Europa-Kommissionen. Vi svarer på alle jeres spørgsmål om EU pr. telefon eller e-mail. Vores ansatte taler alle EU's 24 officielle sprog samt ukrainsk og russisk.

Vi kan

  • give dig et hurtigt svar på generelle spørgsmål om EU
  • hjælpe dig med at finde rundt på de websites, der forvaltes af EU's institutioner
  • give dig mere specialiseret information. Hvis det er nødvendigt, spørger vi en ekspert i Europa-Kommissionen på dine vegne
  • give dig kontaktoplysninger til de bedste kilder til yderligere information og rådgivning
  • give dig faktuelle, korrekte og ajourførte oplysninger i overensstemmelse med standarderne for offentlig tjeneste. Vores svar er dog ikke juridisk bindende.

Hvad vi ikke kan

Europe Direct kan desværre ikke gøre noget af følgende:

  • registrere eller videresende klager/problemer (men vi kan fortælle dig, hvem du kan kontakte)
  • kommentere EU's politikker
  • give juridisk rådgivning eller fortolke EU's love for dig
  • svare på spørgsmål om forhold, som ligger uden for EU's kompetenceområde
  • hjælpe dig med at udbrede dine politiske holdninger på EU-området. Du kan dog komme med bemærkninger til specifikke EU-forslag på dette website eller følge os og kommentere på de sociale medier. Du kan også få indflydelse på EU-politikken gennem den offentlige politiske debat med dine valgte repræsentanter på nationalt og europæisk plan.

Sådan bruger du Europe Direct

Det er gratis at benytte vores tjenester. Du kan ringe gratis til os fra alle steder i EU på 00 800 6 7 8 9 10 11. I ganske få tilfælde tillader teleselskaberne ikke sådanne opkald eller kræver betaling for dem. Derfor kan du også ringe til os på et andet nummer i hvert land.

Du kan skrive eller ringe til os fra alle steder i verden. Hvis du ringer fra et land uden for EU, betaler du den almindelige telefontakst. Du kan også foretage internetopkald.

Uden for vores åbningstider – hverdage fra 9.00 til 18.00 dansk tid – kan du lægge en besked eller bede os om at ringe tilbage til dig via denne formular.

Ved skriftlige henvendelser tager det os normalt tre dage at svare. Hvis din henvendelse er mere kompleks, kan det dog tage længere tid. Vi svarer i gennemsnit på telefonopkald inden for 15 sekunder.

Dit Europa

Du kan finde ud af mere om dine rettigheder i praksis i henhold til EU-retten og i visse tilfælde få juridisk rådgivning om, hvordan de gælder, på Dit Europa.