Skip to main content

Nicole Fontaine: politiker og underviser

En af grundstenene i den nye, kollektive europæiske bevidsthed er en etisk vision for EU. I dag er det helt afgørende, at Europa ikke længere udelukkende er en økonomisk stormagt.

Nicole Fontaine

Liv og samtid

Allerede fra begyndelsen af sin parlamentariske karriere i hjemlandet Frankrig arbejdede Nicole Fontaine på at skabe et Europa for borgerne og fokuserede på projekter vedrørende uddannelse til unge og gensidig anerkendelse af akademiske kvalifikationer i EU samt kvinders rettigheder og ligestilling.

Hun var næstformand for Europa-Parlamentet i to omgange fra 1989 til 1994 og fra 1994 til 1999. Hun forhandlede aftaler mellem Europa-Parlamentet og medlemslandene om vigtig lovgivning, bl.a. to EU-programmer for unge (Socrates og Ungdom for Europa).

En vision for Europa

I sin første tale til Det Europæiske Råd i Tampere i Finland i oktober 1999 understregede hun betydningen af at tage hensyn til borgernes daglige bekymringer. Hun var tilhænger af "en ambitiøs tilgang, der skulle give EU et charter om grundlæggende rettigheder". I december 2000 underskrev hun chartret om grundlæggende rettigheder på vegne af Europa-Parlamentet.

Højdepunkter i Nicole Fontaines karriere i Europa-Parlamentet.

(Dette indhold findes ikke på dit sprog.)

Publikationer

Læs mere om Nicole Fontaines liv, arbejde og bidrag til det europæiske projekt