Siirry pääsisältöön

Nicole Fontaine: poliitikko ja opettaja

Yksi uuden eurooppalaisen kollektiivisen tietoisuuden keskeinen osatekijä on eettinen näkemys unionista. On äärimmäisen tärkeää, että Eurooppa ei jää pelkäksi talousmahdiksi.

Nicole Fontaine

Elämä ja teot

Kotimaassaan Ranskassa käynnistyneen parlamentaarikon uransa alusta alkaen Nicole Fontaine edisti kansalaisten Eurooppaa. Hän keskittyi eri puolilla EU:ta toteutettaviin lasten ja nuorten koulutusta ja korkeakoulututkintojen vastavuoroista tunnustamista koskeviin hankkeisiin sekä naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon edistämiseen.

Fontaine toimi Euroopan parlamentin puhemiehenä kaksi kautta: 1989–1994 ja 1994–1999. Hän oli mukana neuvottelemassa Euroopan parlamentin ja EU-maiden välisistä keskeisistä sopimuksista, kuten kahdesta EU:n nuoriso-ohjelmasta (Sokrates ja Nuorten Eurooppa).

Eurooppalainen visio

Tampereella lokakuussa 1999 kokoontuneelle Eurooppa-neuvostolle ensimmäisessä puhemiehenä pitämässään puheessa Fontaine korosti, kuinka tärkeää on kiinnittää huomiota ihmisten arkipäivään. Samalla hän kehotti ryhtymään toimeen, jotta EU:lle saadaan perusoikeuskirja. Joulukuussa 2000 hän saikin allekirjoittaa Euroopan unionin perusoikeuskirjan Euroopan parlamentin puolesta.

Nicole Fontainen uran huippuhetkiä Euroopan parlamentissa.

(Tätä sisältöä ei ole saatavana valitsemallasi kielellä.)

Julkaisuja

Lue lisää Nicole Fontainen elämästä, toiminnasta ja Euroopan yhdentymisen hyväksi tekemästä työstä.